Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragédie ze světa motorsportu: Čtyřnásobný šampion (†35) po sobě nechal tři děti!

Autor: ptr

Nečekaná a smutná zpráva přiletěla z Velké Británie. Ve věku pouhých pětatřiceti let tam náhle skonal úspěšný severoirský motocyklový závodník Keith Farmer. Hroznou novinu světu sdělil jeho bratr David. Přesnou příčinu úmrtí však neodhalil.

„Nedokážu ani slovy vyjádřit smutek. Můj malý bráška nás ve čtvrtek v 1:45 ráno opustil. Byli jsme po jeho boku. Život už nikdy nebude jako dřív, všichni jsme na něj hrdí a bude nám moc chybět,“ napsal David na Facebooku.

Čtyřnásobný národní šampion ukončil v loňském roce svou závodní kariéru poté, co měl dvě velké nehody a následně ho trápilo zdraví. „Mám pocit, že teď nadešel čas, protože potěšení už tam není a moje tělo potřebuje šanci vyléčit se ze zranění, která jsem měl v posledních letech,“ popsal tenkrát pro News Letter.

Chtěl se také více věnovat své rodině, protože se mu narodil již třetí potomek. Bohužel už si příliš radosti se svými dětmi neužil, když v závodním »důchodu« strávil jen něco málo přes rok.

Keith byl britským mistrem v kategorii Superstock 600 pro rok 2011 a v kategorii Superstock 1000 pro rok 2012 a 2018. Zbývající mistrovský titul získal v roce 2017 v seriálu British Supersport Championship.

Severoirský motocyklový závodník Keith Farmer
Severoirský motocyklový závodník Keith Farmer