Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Limberský svědčil kvůli Bentley: Vysmátý u soudu!

Autor: Zbyněk Schnapka

Tak k tomu nakonec došlo. Plzeňská ex-fotbalová hvězda David Limberský (39) se musel ukázat u klatovského soudu, ovšem jako svědek. Proč? Důvodem je zpronevěra jeho nadupaného bouráku Bentley. Fotbalistův známý Xhelal M. (39) mu měl podle obžaloby auto nejdříve nabourat, a pak následně za zády prodat. 

Limberský v lednu 2019 svěřil své luxusní Bentley Continental GT V8S známému ze Srbska Xhelalu M. Cizinec měl vůz podle obžaloby nabourat. „Vozidlo pak prodal v bazaru za 990 tisíc korun. Auto bylo přitom ve vlastnictví leasingové společnosti a měl ho jen půjčené od provozovatele Davida Limberského, který platil splátky,“ řekl státní zástupce Jan Hrubý.

Věděl, co dělá

Podle státního zástupce muselo být Xhelalu M. jasné, že se dopouští protiprávního jednání. „Na odboru dopravy Městského úřadu v Klatovech se z jeho iniciativy uskutečnil nestandardní převod vozidla Bentley na nového vlastníka,“ uvedl Hrubý. Úředník tehdy udělal změnu v registru bez plné moci od původního majitele leasingové společnosti a provozovatele vozidla, kterým byl Limberský. Novému vlastníkovi vystavil duplikát velkého technického průkazu. Úředníka už soud potrestal.

Limberský řekl, že Bentley chtěl prodat. Xhelal M. byl jedním ze dvou kupců. „Vůz jsem mu půjčil. Pak mi volal, že se stala nehoda, kde není viníkem. U právníka jsem podepsal dva dokumenty," vysvětloval pětinásobný mistr české nejvyšší fotbalové soutěže.

Podvod?! Ne, rada právníka!

,,Prvním jsem ho zplnomocnil k tomu, aby se vyřešila pojistná událost s bouraným autem. Druhým bylo uznání dluhu 2,5 miliónu korun, který mi Xhelal M. podepsal. Šlo o částku, za kterou jsem chtěl Bentley po doplacení leasingu prodat. Pak jsem se o to nestaral. Nevěděl jsem, že to auto prodal,“ přiznal Limberský.

Xhelal M. odmítl u soudu vypovídat. „S panem Limberským jsme kamarádi. Nikdy jsem ho nepodvedl. Můj právník řekl, že to auto můžu prodat. Nechápu, proč jsem souzen. Já jsem si nikdy jeho peníze nevzal,“ hájil se potencionální podvodník. Tomu za zpronevěru hrozí až pět let vězení. Soud pokračuje výslechy svědků.

Bývalá hvězda plzeňské Viktorky David Limberský musel ke klatovskému soudu, kde se objevil v roli svědka v případě podvodného prodeje jeho Bentley
Bývalá hvězda plzeňské Viktorky David Limberský musel ke klatovskému soudu, kde se objevil v roli svědka v případě podvodného prodeje jeho Bentley