Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rudkovská o zahajovacím ceremoniálu ME v krasobruslení: Výsměch!

Autor: sm

Manželka ruského krasobruslaře Jevgenije Pljuščenka se ráda vyjadřuje ke všemu, co jí padne pod ruku. Jana Rudkovská se prezentuje jako znalkyně politiky, situace v britské královské rodině a v neposlední řadě fušuje samozřejmě také do krasobruslení, vzhledem k tomu, že žije po boku šampiona tohoto sportu. Tím víc ji nakrkl zahajovací ceremoniál na evropském šampionátu, na kterém nenechala nit suchou!

Majitelku návodu na pravdu naštvalo, že zahajovací ceremoniál prováděla transexuální osoba, které její číslo navíc nevyšlo a upadla. Pokud šlo o snahu ukázat různorodost a respekt ke všem lidem, měla by daleko lepší recept.

„Rovnost a rozmanitost by velmi dobře ukázali ruští sportovci a sportovkyně,“ myslí si Rudkovská, která nejspíš zapomněla, že za chvíli uplyne rok od doby, kdy ruská vojska odjela »projevovat rovnost a respekt« na Ukrajinu, kde vraždí nevinné civilisty pod záminkou »denacifikace«.

Těžko si tak vlastně představit, že by reprezentanti země, která mimochodem až na přelomu tísiciletí přestala na homosexualitu pohlížet jako na duševní poruchu, vyrazili na mezinárodní scénu ukazovat narovnávání hodnot mezi nejrůznorodějšími skupinami lidi. 

Rudkovské přesto připadal ceremoniál jako fraška: „Je to jen výsměch pustit na led mistrovství Evropy nepřipraveného člověka, který reprezentuje všechny, zdůrazňuji, všechny věkové kategorie bruslařů,“ čertila se.