Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Utrpení Kostomarova pokračuje: Po amputaci problémy s plící!

Autor: Soňa Molatová, Tadeáš Mahel

Když bral v roce 2006 na olympiádě v Turíně spolu s půvabnou Taťjanou Navkovou (47) zlato v tancích na ledě, létal Roman Kostomarov (46) v oblacích. Teď ruský krasobruslař dopadl na nejhlubší dno, které jako kdyby nemělo konce...

Rusové trnou. Osud jejich krasobruslařského šampiona vypadá už pár týdnů nahnutě. V lednu ho do jedné z moskevských nemocnic přivezli se silným zápalem plic, který nakonec nadělal v těle bývalého tanečního partnery Peskovovy ženy pořádnou paseku.

Podle kouskovitých zpráv ze špitálu to vypadá, že Roman přišel minimálně o jednu nohu a část druhé. „Nemůže mluvit. Pohybuje rty, pokouší se vstát, trochu sebou hází a otáčí se,“ popsal nedávno jeden z Kostomarovových blízkých přátel, krasobruslař Ivan Skobrev (40) pro NTV.

Ruskými médii nyní proběhla znepokojivá zpráva o tom, že Romanův zdravotní stav se po amputaci prudce zhoršil. Momentálně mají prý lékaři plné ruce práce s fibrozou plíce, která bývalého krasobruslařského šampiona trápí. Zkráceně se jedná o nemoc dýchacích cest, při které vznikají jizvy v plicní tkáni, což má za důsledek vážné problémy s dýcháním.

Ještě před několika dny se přitom mluvilo o tom, že je Kostomarov z nejhoršího venku a dokonce by mohl za nějakou dobu rehabilitovat v Německu. Jenže jak se zdá, místo toho přišla další krutá rána a Roman pokračuje ve svém boji o život.

Kostomarov předváděl v minulosti na ledě taneční čísla s manželkou mluvčího Kremlu
Kostomarov předváděl v minulosti na ledě taneční čísla s manželkou mluvčího Kremlu