Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Skokan Hájek (†35) je mrtvý! Měsíce ho hledala policie

Autor: ptr, red

Varianta, se kterou se muselo počítat, ale nechtělo se jí věřit, se stala realitou. Pohřešovaný skokan na lyžích Antonín Hájek (†35) je podle informací Blesku mrtvý! Policie pátrala po českém rekordmanovi už od 2. října loňského roku. Podle všeho se měl nacházet v Malajsii. Přičina smrti olympionika z her ve Vancouveru i Soči a později trenéra ženské reprezentace je zatím neznámá.

Informaci o úmrtí potvrdil Blesku Svaz lyžařů České republiky. „Svaz lyžařů České republiky v pátek 10. března zasáhla zdrcující zpráva. Zemřel bývalý vynikající skokan na lyžích, český rekordman a reprezentační trenér Antonín Hájek. Jeho život vyhasl v nedožitých 36 letech. Čest jeho památce,“ stojí v oficiálním prohlášení.

Rodák ze severočeského Frýdlantu, jenž mládí prožil v nedalekém Harrachově, začal se svým milovaným sportem v pouhých pěti letech a hned projevoval svůj talent. Napříč mládežnickými kategoriemi patřil mezi užší světovou špičku.

Během kariéry nasbíral 111 startů ve Světovém poháru, zúčastnil se dvou světových šampionátů v klasickém lyžování a čtyř mistrovství světa v letech na lyžích. Česko reprezentoval také na zimních olympijských hrách ve Vancouveru a Soči.

V roce 2010 se navíc zapsal do české skokanské historie. Na mistrovství světa v letech na lyžích ve slovinské Planici doletěl až na hodnotu 236 metrů, což bylo pouhé tři metry za tehdejším světovým rekordem. Dodnes však díky tomuto výkonu drží národní rekord.

Český skokan na lyžích Antonín Hájek
Český skokan na lyžích Antonín Hájek