Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Ruský šampion Kostomarov po amputacích: První slova z nemocnice!

Autor: sm

Celé Rusko s napětím očekává, jak dopadne strastiplný příběh tamního krasobruslařského šampiona Romana Kostomarova. Toho v polovině ledna přivezli do nemocnice se zápalem plic a nikdo si nejspíš tou dobou nemyslel, že bude muset podstoupit transplantaci a drsný boj o život. Teď Rus poslal ze špitálu veřejnosti vzkaz.

O prvních slovech Kostomarova informoval ruský web KP.ru, který citoval jeho kolegu, choreografa a producenta Ilju Averbucha. „Před několika dny nám Roman nahrál hlasovou zprávu. V hlase jsem cítil velmi silnou motivaci. Žertoval, konvenčně, že teď »ho opraví a bude zase s námi«," podělil se.

Ještě nedávno se přitom zdálo, že lékaři nejsou v pozici, kdy by mohli v brzké době přinést jakoukoliv dobrou zprávu. Olympijskému vítězi nedávno museli amputovat levou ruku, ve které se začala šířit sepse a prsty mu zčernaly. 

Po sérii špatných zpráv se ale konečně zdá, že se Rusové mohou o jednoho ze svých úspěšných sportovců, který mimo jiné dříve tančil na ledě po boku ženy mluvčího Peskova, přestat obávat.

Oddechnout si snad konečně může i Romanova manželka Oxana, pro kterou byla celá situace velice psychicky náročná a nemohl ji pomoci ani fakt, že údajně sesílal Kostomarov po probrání z kómatu všechnu svou zlobu právě na ni.

Kostomarov se svou ženou
Kostomarov se svou ženou

Témata:  amputaceblesksportkostomarovnemocniceRusko