Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zázrak, že je naživu! Jak okolí snáší zdravotní trable krasobruslaře Kostomarova?

Autor: pl

Jsou to už dva měsíce, co slavný krasobruslař Roman Kostomarov (46) leží v nemocnici. Během té doby vyplulo na povrch, že měl přijít o prsty na rukou a nohu. Nyní ale promluvil bývalý krasobruslař Ilja Averbuch (49), který má k rodině Kostomarova blízko. Podle jeho slov je většina zpráv nepravdivých. Jaké konkrétně, to ale neřekl. Mezitím se o trpícího sportovce stará jeho žena Oxana Domninová (38).

Celých 90 procent. Tak moc informací ohledně zdravotního stavu Kostomarova je podle Averbucha fiktivních. Stříbrný medailista z roku 2002 uvedl, že pravdu znají pouze lékaři, rodiče, Domninová a on sám, byť jen částečně. „Situace je nyní velmi obtížná. Roman se potýká s těžkou nemocí. Pokud doufáte v jeho uzdravení, běžte do kostela a zapalte za něj svíčku,“ citoval Averbucha server ruského deníku Komsomolskaja pravda.

Od samotného začátku šílené situace je s Kostomarovem i Taťjana Navková (47), se kterou v roce 2006 získal zlato na olympiádě v Turíně. „Lékaři dělají maximum! Modlíme se a doufáme, aby Romanovo silné tělo tuto nemoc překonalo,“ nechala se slyšet jen pár dní poté, co jejího bývalého parťáka hospitalizovali v moskevské nemocnici Kommunarka.

Kostomarov má po svém boku také manželku Oxanu Domninovou, která pro něj dělá první poslední. Například mu čte knihy a žádá lékaře, aby chodili tiše, když její milovaný usne. Zároveň jim je ale vděčná. Uvědomuje si, že nebýt lékařů, její manžel je už po smrti. „Když Roman onemocněl, sešli se ti nejlepší lékaři. Jeho stav byl velice kritický. Podle běžných měřítek už měl být mrtvý. Fakt, že je stále mezi námi, považuju za zázrak a výtečně odvedenou práci lékařů. To je pro nás momentálně nejdůležitější,“ nechala se slyšet Domninová. Snad se z toho Kostomarov dostane, aby mohl sám potvrdit, jaké zprávy o jeho zdraví jsou skutečně pravdivé.

Někdejší krasobruslařka Oxana Domninová se o svého manžela Romana Kostomarova, který už dva měsíce leží v nemocnici, neustále stará
Někdejší krasobruslařka Oxana Domninová se o svého manžela Romana Kostomarova, který už dva měsíce leží v nemocnici, neustále stará