Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Jágr s Rytíři zbrojí na vítěze valašského derby Vsetín – Zlín: Ochutná slivovici aby přežil!

Autor: mib

Alkohol nepije. Maximálně si dá na dobrý spánek pár kapek konopného oleje. Ale hokejová ikona Jaromír Jágr (51) bude muset aspoň čuchnout k domácí pálence, aby jeho Kladno zůstalo v extralize.

Rytíři v baráži, která startuje až 16. dubna, narazí na vítěze1. ligy. Ve finále se utkávají dva regionální rivalové, tradiční extraligové celky Vsetín a Zlín. Fanouškům na obou stranách se vaří krev…

Oslava Velikonoc

Vsetín má šest titulů, nejvíc v samostatné historii. Zlín loni spadl po 42 letech mezi elitou. Byť Berani v průběhu sezony sotva pletli rohama v dolních patrech tabulky, nakonec se i po pokutách od vedení dotrkali až do boje o to, kdo vyzve Jágrovo Kladno. „Pojďme slavit valašským hokejem Velikonoce,“ vyzval šéf klubu Robert Hamrla (46) a pozvedl štamprli.

Tři věci

„Na Lapač patří tři věci – pivo, slivovice a nejvyšší soutěž,“ znělo od diváků, kteří mířili na legendární zimák. Kořalka jet u cítit pořád jako v mistrovských dobách. Lidé ve žluto-zelených dresech a jmenovkami Čechmánek, Tesařík, Stantien či Dopita se těší, že konečně vyzvou »Džegrův« oddíl. Loni měla tuto výsadu Jihlava, odpočatí Rytíři se však v pohodě zachránili (4:1 na zápasy).

Teď Jágr a spol. budou doufat, že přežijí odér páleného ovoce a zůstanou v extralize.

Hokejový útočník Jaromír Jágr se většinou nad sklenkou ošívá. Teď musí strpět pálenku z Moravy.
Hokejový útočník Jaromír Jágr se většinou nad sklenkou ošívá. Teď musí strpět pálenku z Moravy.