Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Závodníka (†46) na trati zabil stroj soupeře: U smrti byl jeho syn (8)!

Autor: sm

Nedělní zábava na okruhu se zvrhla v tragédii! Jezdec Fabrizio Giraudo se o víkendu účastnil závodu, na který vzal i svého malého syna. Domů už se chlapeček bohužel vrátil bez otce. Fabrizio totiž za strašných okolností na závodišti zemřel.

Okruh smrti? Není to tak dávno, co na trati v Misanu vyhasl život mladého jezdce Federica Esposta (†27). Rodák z Říma nebyl první a bohužel ani poslední. Minulý týden se totiž na tomto místě stala další velká tragédie.

Misano v neděli hostilo závod italské amatérské RR Cup Trophy. Během této akce došlo k havárii, jejimž účastníkem byl také Fabrizio Giraudo, kterého na konci prvního kola po karambolu přejela motorka soupeře. Nehoda mu způsobila zranění, kterým bohužel navzdory veškeré snaze záchranářů podlehl.

Situace byla o to tragičtější, že v den své smrti vzal Ital na okruh také svého syna, aby si atmosféru závodů užili spolu. Tehdy ale ještě nemohl vědět, že domů už se se svým dítětem nevrátí. Chlapce za sourozencem (6) a maminkou museli dopravit lidé z otcova okolí.

Závodníkova rodina, která je známá v italském Fossanu, kde má farmu, je ze situace zdrcena. „Fabrizio odmalička miloval motorky a před několika lety začal závodit na okruhu v amatérském mistrovství,“ vyjádřil se po tragédii jezdcův bratr Bruno. „Párkrát jsem se na něj byl podívat, ale pak jsem přestal: Měl jsem příliš velký strach. Fabrizio věděl, jaká rizika podstupuje, ale to ho nikdy nezastavilo. Teď bude z nebe dohlížet na svou ženu a děti,“ pravil sourozenec zesnulého muže.