Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Drsná dohra vymyšleného rozhovoru se Schumacherem: Šéfredaktorka dostala padáka!

Autor: ptr

Jen pár dní zpět utrpěli fanoušci slavného pilota F1 Michaela Schumachera pořádný šok. Německý časopis Die Aktuelle vydal vymyšlený rozhovor s jezdcem, který se od roku 2013 neukázal na veřejnosti kvůli své nehodě na lyžích. Problém byl ovšem ve skutečnosti, že časopis zapomněl na titulní stránce zmínit, že jde pouze o čistou fikci. Teď čelí jeho redakce následkům.

Vydání, které pobouřilo nejen všechny podporovatele, ale především pak Schumacherovu rodinu, stálo místo samotnou šéfredaktorku. Zkušená Anne Hoffmannová vedla časopis od roku 2009, ale ani 14 let věrné služby jí kariéru nezachránilo. Rodina sedminásobného světového šampiona dokonce zvažuje právní kroky proti mediální skupině Funke, která magazín vydává.

„Tento nevkusný a zavádějící článek se nikdy neměl objevit. V žádném případě nesplňuje standardy žurnalistiky, které my – a naši čtenáři – očekáváme od vydavatelství, jako je Funke,“ okomentovala kauzu jednatelka mediální skupiny Bianca Pohlmannová. „Šéfredaktorka Anne Hoffmannová, která vedla Die Aktuelle od roku 2009 končí s okamžitou platností,“ dodala jasné stanovisko.

O zdravotním stavu úspěšného pilota není od jeho nehody na lyžích nic známo. Rodina se k situaci vyjadřuje jen velmi výjimečně a naposledy tak učinila v dokumentu na Netflixu z roku 2021.

Německý magazín Die Aktuelle čelí problému kvůli falešnému rozhovoru s Michaelem Schumacherem
Německý magazín Die Aktuelle čelí problému kvůli falešnému rozhovoru s Michaelem Schumacherem