Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dojemné loučení zetě s Klímou (†58): Rozdal by se pro rodinu!

Autor: Michael Bereň

Tenhle chlap, který se narodil v Kadani, měl srdce na dlani. Vědí to i v americkém státě Michigan, kde příbuzní oplakávají zesnulého hokejistu Petra Klímu (†58).

„Život je příliš krátký,“ uvědomil si Jason DeLong, manžel Klímovy dcery Jessicy, po zdrcující zprávě z Česka. Ve čtvrtek 4. května náhle zemřel bývalý geniální útočník odkojený Litvínovem, vítěz Stanley Cupu z roku 1990 s Edmontonem, ale také flamendr, ne zcela naplněný talent…

Idol ženy

„Byl to idol mé ženy, první muž v jejím životě. Deda pro mé děti, chlap, který by pro rodinu udělal cokoliv, kdyby mohl," vyznal se v angličtině Klímův zeť s použitím českých slovíček: „Odpočívej v pokoji, Petr. Deda. Tata!“ Úspěšný podnikatel v zahradnictví jinak těžko hledal slova. Ztráta milovaného člověka byla příliš čerstvá.

Obejměte rodiče!

DeLong však bude mít barevné vzpomínky na tchána, který v roce 1985 utekl z komunistického Československa do zámoří kvůli snu o NHL, navždy uložené v paměti. „Byli jste ÚŽASNÍ,“ zmínil rovněž hokejistovu partnerku Martinu. Klímu alias »Kozla« pochovají do země v úterý na kadaňském hřbitově. DeLong a spol. dorazí s nekonečným smutkem. „Prosím, obejměte své rodiče nebo jim napište, že je máte rádi,“ zakončil zeťák loučení se zesnulým Petrem. Dedou. Tatou.

Pan a paní DeLongovi vzpomínají s láskou
Pan a paní DeLongovi vzpomínají s láskou