Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Sparta a Slavia si to rozdají o titul, do akce jde i Chocholoušek: Derby na palici!

Autor: tad

Na rozdíl od přešlapů slavného filmového cvokaře se tohle jednou za deset let nestává. Sparta a Slavia si to zítra ve výjimečném zápase rozdají o titul (18:00, O2 TV) a rozhodovat bude hlavně hlava.

Když si to obě »S« v přímém duelu o titul rozdala naposledy, psal se rok 2000. Sparta tehdy Slavii zničila 5:1 a mohla slavit. Letenští jsou v lepší pozici i nyní: na nesmiřitelného rivala mají náskok dvou bodů, 307. derby odehrají doma a i remíza může stačit.

„Všichni víme, jaká je situace a o co hrajeme, naším cílem bude zápas prostě vyhrát. Ale i po derby se bude hrát ještě o devět bodů,“ říká domácí kouč Priske. Do hlavy by rudým mohlo vstoupit nepovedené finále poháru (Slavia na Letné vyhrála 2:0). „Bylo to hodně bolestivé. Ale poučili jsme se, soupeř by nás teď už neměl ničím překvapit,“ doufá asistent Loučka.

To v Edenu věří, že Chochoulouška potřebovat nebudou, psychologická výhoda i forma by totiž měly být na jejich straně. V zápase, který slávisti nutně potřebují vyhrát, budou chtít navázat právě na finále poháru.

„Měli jsme výborné mentální nastavení. Šli jsme do zápasu s tím, že ho zvládneme, a vůbec jsme nepochybovali, že by se nám to nepovedlo,“ řekl pro Gól.cz kapitán Holeš. „Ale bude to jiný příběh. Není nic staršího než včerejší výhra,“ tuší trenér Trpišovský.

Psychiatr Chocholoušek by si na derby pošmákl.
Psychiatr Chocholoušek by si na derby pošmákl.

Témata:  SlaviaderbyspartablesksportO2 TV