Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Skandál v Německu: Talent Bayernu byl pozitivně testován na pervitin a extázi!

Autor: ptr

Patří k velkým nadějím a dokonce už začátkem tohoto roku debutoval v reprezentaci, nyní si ale talentovaný Jason George (22) pořádně zavařil. Podle informací německého deníku Bild byl pozitivně testován hned na dvě drogy. V jeho moči měly být nalezeny v pozápasovém testu stopy pervitinu a extáze!

Do začátku play-off Bundesligy už zbývají poslední dny, ale německým basketbalem nyní hýbe obří skandál. Během dopingového testování po utkání Chemnitzu s Rostockem, které se odehrálo 2. dubna, byl odhalen pozitivní vzorek u Jasona George. Dvaadvacetiletému hráči, který patří slavnému bavorskému velkoklubu Bayernu Mnichov, ale aktuálně působil na hostování v Chemnitzu, byla podle informací antidopingové agentury Nada prokázána přítomnost zakázaných stimulantů.

Podle neoficiálních informací deníku Bild se mělo jednat hned o dvě drogy z řad amfetaminů. Mladík byl suspendován a nesmí hrát nadcházející play-off BBL. Hrozí mu dokonce až čtyřletý celosvětový zákaz činnosti. Německý talent se navíc měl pokusit obejít dopingový test, což je pro něj přitěžující okolnost.

George tak dost pravděpodobně zničil svoji slibně se rozvíjející kariéru. Smlouvu s bavorským gigantem měl uzavřenou až do roku 2026 a v životopise už měl i start za seniorskou reprezentaci. Bayern ani Chemnitz nechtěli případ komentovat a odkázali pouze na probíhající řízení.

Německý basketbalista Jason George
Německý basketbalista Jason George