Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Slovenský rozhodčí, který namíchl Čechy: Čárový Synek na šampionátu končí

Autor: sm

Bratrovražda! Český tým si v duelu s Kanadou do posledních chvil držel naději na srovnání, a tím pádem na pořádné drama v generálce na čtvrtfinále. Jenže všechno sfoukla zvláštní situace kolem ofsajdu, který se (ne)stal. Na čarách přitom v tu chvíli úřadoval slovenský rozhodčí Šimon Synek, pro kterého má jeho přehmat dohru...

Závěr utkání mezi Českem a Kanadou přineslo pořádné drama. Javorové listy měly hubený náskok jediného gólu, který se Češi snažili stáhnout. Jenže zvláštní situace, která nastala 38 sekund před koncem jejich šance pohřbila. Češi ve chvíli, kdy měl být odpískán ofsajd přestali hrát, jenže slovenský rozhodčí Šimon Synek píšťalkou nezasáhl a českých rozpaků tak mohl využít kanadský tým, který zametl puk za záda Vejmelky. 

Pro nároďák sice o moc nešlo. Čtvrtfinále měli Češi na každý pád v kapse, ale přesto po duelu zůstala hořká pachuť. A s tou bude na duel vzpomínat nejspíš právě i sudí Synek. Slovenský web Čas.sk totiž přinesl informaci o tom, že pro rozhodčího bude mít tato situace dohru.

„Jediný slovenský arbitr na MS do závěrečných bojů o titul mistra světa nezasáhne. Rozhodla o tom komise rozhodčích,“ informuje web. Slovensko tak po základní části nebude mít na šampionátu své zástupce nejen mezi týmy, ale ani mezi sudími.

Závěr duelu s Kanadou přinesl trpký moment
Závěr duelu s Kanadou přinesl trpký moment

Témata:  blesksportČeskoKanadaSlovensko