Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hokejový svět v šoku: Zemřel elitní útočník a spoluhráč Jágra

Autor: sm

Mohl se pyšnit fůrou úspěchů a nikdo nepředpokládal, že svět opustí tak brzy. Ruský hokejista Jevgenij Chacej (†46) žil sportem do svých posledních chvil. Na jednom z hokejových utkání, kterým přihlížel, jej ale postihla náhlá srdeční příhoda, se kterou si jeho tělo už nedokázalo poradit... 

Zprávu o Chacejově skonu přinesl ruský web Championat.ru, podle kterého bývalý hokejista podlehl infarktu. Informace se později objevila také na webu Avangardu Omsk, se kterým v roce 2004 vybojoval mistrovský titul a kde mimo jiné působil také s legendárním českým hráčem Jaromírem Jágrem. 

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že vedoucí Hokejové akademie Avangard Jevgenij Chacej nečekaně zemřel,“ stojí na webu ruského hokejového klubu. „Navždy zůstane v historii omského hokeje jako skutečný profesionál," píše Avangard.

Ruské weby uvádí, že příčinou Chacejovy smrti byla srdeční příhoda, která ho postihla na jednom z mládežnických utkání. Poslední rozloučení se mělo podle prohlášení Avangardu konat na půdě jeho akademie.

Jevgenij Chacej patřil mezi ruské hokejové legendy. Jeho smrt šokovala sportovní svět.
Jevgenij Chacej patřil mezi ruské hokejové legendy. Jeho smrt šokovala sportovní svět.