Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Fotbalisté Schick a Hložek: Kumpáni v přepychu. Za noc v hotelu vysolí ranec!

Autor: Ondřej Michálek

Dovolené tráví obklopeni luxusem. Od pondělí za týden však čeká fotbalové reprezentanty úplně jiný výlet. Poletí na Faerské ostrovy, kde na umělce ve větru musejí urvat tři body do kvalifikace o Euro.

Nobu hotel v Marbelle, kde i levnější pokojík stojí od 24 tisíc korun na noc, je nyní domovem kumpánů z Leverkusenu Adama Hložka s Patrikem Schickem – první z nich je v nominaci, druhý kvůli zranění chybí. Ale zpět k bazénu: Za ty peníze vám před večeří servírují (už bez příplatku) vybrané koktejly až na pokoj. Jedna místní restaurace se pyšní výbornou japonskou kuchyní, další thajskou, jiná středomořskou, za kterou má i michellinskou hvězdičku. Kousek je pláž s bílým pískem, ale také botanická zahrada či golfové hřiště…

Blbý termín

„Termín reprezentačního srazu je nešťastný. Ale loni jsme ve stejné době hráli dokonce čtyři zápasy, to bylo šílený. Pro nás jsou podstatné tři body z Faerských ostrovů, ty nutně potřebujeme. Kluci jsou v kontaktu s naším kondičním trenérem, věříme, že budou připraveni,“ zdůraznil trenér Jaroslav Šilhavý. Ten doufá, že příště už bude mít i Schicka. „Má začít trénovat a na podzim snad bude k dispozici,“ řekl.

Každopádně z dovolené povolává nejen Hložka, rekreují se i mnozí další. Přijedou s vyhlídkou, že na Faerech jim místo koktejlů namíchají leda mlhu a na tamní umělé trávě z nich zkusí udělat sekanou. Ale zase Euro v Německu láká, startuje už 14. června 2024.

Hložek relaxuje v luxusním hotýlku v Marbelle, kde s ním je i spoluhráč Schick, oba s partnerkami
Hložek relaxuje v luxusním hotýlku v Marbelle, kde s ním je i spoluhráč Schick, oba s partnerkami