Jonáš Bartoš
2. června 2023 • 16:50

Odstavený Barák. Šilhavý se vzdal kreativity, pozadí sporů i nedůvěry

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V barvách Fiorentiny se chystá na vrchol sezony, ve středu v Praze ho čeká finále Konferenční ligy proti West Hamu. Červnová kvalifikace se ale Antonína Baráka (28) týkat nebude. Jaroslav Šilhavý technického záložníka nevzal z mimosportovních důvodů, zmínil nutnost dodržování týmových pravidel. Proč celá situace vyústila až v nešťastné řešení, kdy se národní tým vzdává kvalitního fotbalisty?



Jaroslav Šilhavý na páteční nominační konferenci odpálil bombu. Pro důležitý kvalifikační souboj na Faerských Ostrovech (17. června) nepřečetl jméno Antonína Baráka. Na české poměry nadstandardního ofenzivního hráče, jediného, který v současnosti pravidelně nastupuje v italské Serii A. Zcela úmyslně, nešlo o nucenou pauzu způsobenou zraněním.

V případě Baráka rozhodovaly jiné aspekty, než výkony na hřišti. „Diskutovali jsme to už před předešlými srazy. V týmu máme nastavená jasná pravidla. Z Tondovy strany nebyla stoprocentně dodržovaná. Každý má možnost se do týmu vrátit. Není to o tom, jestli Tonda brání, nebo nebrání, sportovní stránka v jeho případě roli nehraje,“ sdělil manažer národního týmu Tomáš Pešír během páteční nominační tiskové konference.

Vedle něj sedící Šilhavý logicky čelil dalším dotazům, co vězí za vynecháním blonďatého záložníka. Konkrétní prohřešky rozebírat nechtěl. Dle informací deníku Sport a iSport.cz, které padají v zákulisí za oponou, jde o vyústění dlouhodobě skřípajícího vztahu na ose

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina E
Články odjinud


Články odjinud