Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Nový ráj tenisové legendy: Stavba vily Federera a Mirky v plném proudu!

Autor: pl

Svou bohatou kariéru ukončil slavný tenista Roger Federer (41) loni, středem pozornosti je ale stále. Akutálně mimo jiné i kvůli své luxusní vile, která je momentálně ve výstavbě. Podle fotek je nutné podotknout, že hvězdný Švýcar se má společně se slovenskou manželkou Mirkou a jejich čtyřmi dětmi na co těšit!

Více než miliarda korun! Takovou astronomickou částku vysolil Federer za stavbu honosného sídla ve švýcarském městě Rapperswil-Jona, kde například válí český hokejista Roman Červenka. Den co den jsou na staveništi k vidění v plném pracovním nasazení nejen jeřáby, ale také desítky dělníků. Že se u lopaty neflákají, dokazuje podstatný progres samotné vily, která s nadsázkou roste jako z vody.

Pozemek se rozkládá na ploše 16 tisíc metrů čtverečních v zátoce Kemprathner, kousek od Curyšského jezera, takže dvacetinásobný grandslamový vítěz to bude mít k vodě jen pár kroků. Mimo jiné najde Federer v okolí luxusního sídla fitness centrum, školu nebo venkovní tenisový kurt, který pravděpodobně ocení nejvíc.

Kdy by mohla slavná rodinka novou nemovitost obývat? Pokud práce půjdou jako doteď, mohli by se zabydlet už za několik měsíců. „Pozemek bylo nutné dostatečně odvodnit. Kromě toho musí mít každý dům ve Švýcarsku k dispozici protiatomový kryt. Proto výstavba trvá o mnoho déle, než se původně očekávalo,“ řekl webu Šport24 nejmenovaný zdroj. Místo k relaxu v tenisovém důchodě tak už Federer bude mít pravděpodobně brzy připravené k nastěhování.

Takhle to aktuálně vypadá na stavbě Federerova luxusního sídla
Takhle to aktuálně vypadá na stavbě Federerova luxusního sídla