Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Fotbalové hřiště nebo luxus v přírodě: Jaká sídla vlastní hvězdný fotbalista Hamšík?

Autor: pl

Necelý měsíc. Přesně tak dlouho ještě bude oficiálně trvat veleúspěšná kariéra fotbalisty Marka Hamšíka (35). Slovenský záložník totiž prvního červnového dne oznámil, že po sezoně v tureckém Trabzonsporu pověsí kopačky na hřebík, přičemž kontrakt mu končí 30. června. Čas pak může ve sportovním důchodu trávit relaxováním v jednom z jeho přepychových domů. A že je z čeho vybírat!

Hamšík vlastní na Slovensku hned několik nemovitostí, především v okolí Bánské Bystrice, odkud pochází. V nedaleké obci Vlkanová si například pořídil zámeček Bocian (v překladu Čáp, pozn. red.), který fungoval i jako penzion. Legenda Neapole zahájila na honosné stavbě rekonstrukci, která je ale v současnosti pozastavena.

Jako další je na řadě luxusní srub uprostřed přírody, který nechal Hamšík vystavět ve vyhlášeném lyžařském středisku Donovaly. Slovenský web sport24.sk odhaduje, že bývalý slovenský reprezentant musel za srub zaplatit necelých 30 milionů korun! To ale ještě není nic oproti vile, kterou vlastní v obci Badín.

Ve vesničce, která nemá ani dva tisíce obyvatel, má Hamšík luxusní sídlo, jehož součástí je třeba fotbalové hřiště, na kterém může zavzpomínat na nejslavnější okamžiky své kariéry. Mimo jiné je celý pozemek obklopen velkou zdí, která tak chrání jeho soukromí. Součástí vily je i několik garáží. A cena? Za vyšperkovaný barák musel osminásobný fotbalista roku vypláznout přibližně 85 milionů korun!

Jeho jméno je přitom v Bánské Bystrici a okolí velkým pojmem nejen díky fotbalu. Hamšík má také vlastní značku vína, fotbalovou akademii nebo skákací areál pro rodiny s dětmi. Ve slovenské reprezentaci drží rekord v počtu vstřelených gólů (26) stejně jako v dresu Neapole (121), kde překonal rekord legendárního Diega Maradony. O tohle prvenství už ale Hamšík přišel.

Luxusní vila stála Hamšíka odhadem 85 milionů korun
Luxusní vila stála Hamšíka odhadem 85 milionů korun