Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Obří majlant na ruce: Legendární LeBron má hodinky v ceně více než stovky aut!

Autor: pl

Zatímco hráči Denver Nuggets slaví první titul ve své klubové historii, on už má nějaký čas volno. Řeč je o slavném basketbalistovi LeBronu Jamesovi (38), který minulý víkend zahájil jubilejní 100. ročník prestižního závodu 24 hodin Le Mans. Ve Francii navíc zaujal i něčím jiným než svou přítomností. Konkrétně jde o jeho luxusní hodinky, jejichž cena šplhá do desítek milionů korun!

Elegantní vila, supersporťák Koenigsegg Agera R nebo 133 automobilů Volkswagen Polo. Tyto věci byste si mohli pořídit za sumu, kterou LeBron James vyplázl za hodinky Patek Philippe Nautilus 5711/1A-018, které vznikly ve spolupráci se značkou Tiffany & Co. Přesně tento kousek měl na zápěstí během zahájení závodu 24 hodin Le Mans, kam zamířil poté, co s Los Angeles Lakers vypadl ve finále Západní konference.

Jaká je tedy konkrétní cena? Pokud byste přemýšleli o pořízení těchto hodinek, sáhnete si opravdu hluboko do kapsy. Celkem byste museli zaplatit astronomických 63 milionů korun! Jedním z důvodů, proč jsou tyto hodinky tak drahé, je i jejich limitovaný počet. Celkem se jich vyrobilo pouze 170 kousků.

Na Jamese navíc po zveřejnění snímku s klenotem na zápěstí začali žárlit i někteří miliardáři, kteří na sociální síti přiznali, že by se jim tyto hodinky také líbili u nich ve sbírce. Je ovšem nepravděpodobné, že by je čtyřnásobný šampion NBA prodal.

Jaké je vlastně odhadované jmění nejproduktivnějšího hráče v historii nejprestižnější basketbalové soutěže na světě? Za 20 let ve vrcholovém sportu si měl vydělat zhruba devět a půl miliardy korun. V následujících dvou letech si díky lukrativní smlouvě s Lakers navíc přijde na další dvě miliardy. Hodinek tak může mít rodák ze státu Ohio, kolik jen chce.

LeBron James na sebe okamžitě strhl pozornost už jen svou přítomností
LeBron James na sebe okamžitě strhl pozornost už jen svou přítomností