Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hokejový svět v šoku: Záhadná smrt mladého útočníka Grahama (†20)

Autor: TT

Sheffieldskou scénu i celý hokej na Ostrovech zasáhla zdrcující zpráva! Britský útočník Alex Graham zemřel v pouhých 20 letech, příčina smrti zatím zůstává nejasná. Jeho současný klub prosí o ohleduplnost vůči pozůstalým, aby mohli tuto tragédii zpracovat.

Velice smutná zpráva ochromila lední hokej ve Velké Británii! Minulý měsíc byl nadějný talent v euforii poté, co podepsal svou první profesionální smlouvu s klubem Sheffield Steelers z anglické EIHL. Dnes byl však mladičký útočník Alex Graham nalezen mrtvý, okolnosti jeho nešťastné smrti zůstávají neznámé.

„Byli jsme zavoláni záchrannou službou East Midlands do nemovitosti v Dronfieldu v sobotu 24. června okolo 14:50. Dvacetiletý muž byl na místě prohlášen za mrtvého. Jeví se, že v souvislosti s úmrtím neexistují žádné podezřelé skutečnosti a připravuje se spis koronera," řekl mluvčí derbyshireské policie pro místní deník Sheffield Star.

„Oceláři jsou zdrceni, když oznamují, že během víkendu nešťastně zemřel Alex Graham. Všem v klubu z této zprávy bolí u srdce, přejeme si předat naše myšlenky a popřát upřímnou soustrast rodině, přátelům a spoluhráčům Alexe. Ocenili bychom, kdyby byl rodině poskytnut čas a prostor, aby se v nadcházejících dnech s touto tragickou ztrátou vyrovnala,“ stojí v oficiálním prohlášení na klubových webových stránkách.

Sheffieldský rodák narozený v roce 2003 byl považován ve Velké Británii za jeden z nejzářivějších prospektů v rámci svého ročníku. V roce 2016 však odešel na zkušenou do USA, kde si vyzkoušel T1EHL za tým Iowa Wild 13U AAA. Přestože byl nejproduktivnějším hráčem, jeho následné kroky vedly zpět do jeho domoviny.

Alex Graham se tak skrze amatérské, dorostenecké a juniorské celky prokousal až do dospělého hokeje na nejvyšší úrovni ve své zemi. Střídavě hrával za místní kluby Steelers a Steeldogs, v jejichž dresu si připsal hned 81 startů napříč první ligou EIHL a nižší soutěží NIHL. Rovněž si zahrál za národní tým na MS U18 v divizi D1B i na MS U20 D2A, kde vždy patřil k nejlepším hráčům britského výběru.

Zemřel talentovaný britský útočník Alex Graham, kterému bylo pouhých 20 let.
Zemřel talentovaný britský útočník Alex Graham, kterému bylo pouhých 20 let.