Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Šokující smrt bývalého rozehrávače NFL: Utopil se na Floridě

Autor: TT

Velká tragédie na Floridě! V Mexickém zálivu utonulo celkem jedenáct lidí, mezi nimi byl i bývalý quarterback NFL a univerzitní fotbalový trenér – Ryan Mallett (†35). Byl sice převezen do nemocnice v naději na záchranu, ale svůj boj o život nakonec prohrál. Co přesně tragédii předcházelo?

K neštěstí došlo v úterý na floridském pobřeží Gulf Shore Drive u města Destin. Třicetipětiletý Ryan Mallett se stal jednou z jedenácti obětí nevyzpytatelných zpětných proudů v Mexickém zálivu, které plavce zanášejí daleko od pobřeží na širé moře, čímž hrozí extrémní riziko utonutí v důsledku vyčerpání.

Pobřežní hlidce se Malleta podařilo z moře vytáhnout, kdy byl převezen do nedaleké nemocnice. Jenže jakákoliv snaha lékařů již byla marná, vysloužilý fotbalista již nedýchal a byl tak prohlášen za mrtvého. Ryan Mallet byl poté identifikován nejbližšími příbuznými, kteří stále zůstávají v šoku z této náhlé tragédie.

Po své profesionální kariéře se stal hlavním fotbalovým trenérem na škole White Hall High School v Arkansasu, která toto úmrtí oznámila. „S velkým zármutkem musíme oznámit ztrátu trenéra Ryana Malletta, který byl milován. Žádáme, abyste ve svých modlitbách pamatovali na jeho rodinu, tým, studenty, kolegy a zaměstnance školního obvodu White Hall," stojí v oficiálním prohlášení instituce.

Smrt bývalého hráče NFL rovněž potvrdila okresní kancelář šerifa v Okaloosa. „Turista zemřel při zjevném utonutí u pobřeží Gulf Shore Drive. Skupina jednotlivců se údajně potýkala s problémy na moři a jeden z mužů se potopil. Když ho záchranáři našli a vytáhli, tak už nedýchal. Záchranná opatření bohužel nebyla úspěšná," nechal se slyšet šerif.

Ryan Mallett se nejprve prosadil v univerzitním fotbalu, kdy hrál za týmy Michigan Wolverines a Arkansas Razorbacks. Na draftu NFL v roce 2011 ho brala organizace New England Patriots jako 74. volbu ve třetím kole. Zde po celé tři sezóny kryl úspěšně záda Tomovi Bradymu coby záložní rozehrávač. Následně oblékl ještě dres Houston Texans a Baltimore Ravens, v roce 2017 pak ukončil aktivní kariéru v nejprestižnější soutěži v americkém fotbale.

„Jsme šokováni a zarmouceni úmrtím Ryana Malletta. Byla to legenda Razorback s neuvěřitelným talentem a osobností. Dovedl náš tým k nejlepším okamžiků naší nedávné historie. Bude chybět všem, kteří ho znali. Naše myšlenky a modlitby jsou s jeho matkou Debbie a jeho širší rodinou,“ nalezneme ve vyjádření univerzitního týmu Arkansas Razorback na Twitteru.

Smutní celá NFL! S kondolencí rovněž přispěchal například i jeho někdejší kouč Bill Belichick. „Jsem nesmírně smutný z Ryanova tragického odchodu. Svými myšlenkami a modlitbami jsem s jeho rodinou a s lidmi, jejichž životy ovlivnil,“ projevil zkušený stratég soustrast prostřednictvím oficiálního twitterového účtu týmu Patriots, kde působí již od roku 2000.

Do nebe mu též poslal vzkaz jeho dřívější týmový kolega Justin James Watt, se kterým kdysi sdílel kabinu. „To jsou hrozné zprávy o Mallettovi. Odešel příliš brzy. Odpočívej v pokoji, bratře,“ smutnil bývalý defenzivní end Houston Texans a Arizona Cardinals.

Ryan Mallett, bývalý quarterback NFL a univerzitní fotbalový trenér, se utopil na Floridě. Osudným se mu staly nevyzpytatelné zpětné proudy v Mexickém zálivu.
Ryan Mallett, bývalý quarterback NFL a univerzitní fotbalový trenér, se utopil na Floridě. Osudným se mu staly nevyzpytatelné zpětné proudy v Mexickém zálivu.