Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Svět rychlých kol v šoku: Záhadná smrt motorkářského šampiona! (†28)

Autor: pl

Motosport se ponořil do hlubokého smutku. Svět totiž navždy opustil motorkářský závodník Damon Rees (†28), který měl problémy se zdravím. Jeho manželka Talia přitom před časem uvedla, že stav jejího milovaného muže je stabilizovaný. Smrt navíc provází nejasnosti.

Ještě před necelými dvěma týdny proháněl soupeře na skotském okruhu Knockhill, ale jeho jízda je nyní u konce. Řeč je o novozélandském motorkáři Damonu Reesovi, který ke konci pracovního týdne odešel na věčnost.

„Jsem zdrcená. Miluju tě, Damone, teď jsi můj anděl strážný,“ napsala na instagramu jeho žena Talia, ze které se nyní stala vdova. Co přesně se někdejšímu šampionovi třídy Supersport na Novém Zélandu stalo?

Kromě lékařů a rodiny to nikdo neví. Zahraniční média pouze uvádějí, že zemřel na následky blíže nespecifikovaných zdravotních komplikací. Na smrt závodníka vedle jeho ženy reagoval už i jeho tým Binch Racing, za který Rees tuhle sezonu jezdil.

„S těžkým srdcem musíme potvrdit, že Damon minulou noc zemřel,“ stojí v oficiálním prohlášení. „I přes svůj statečný boj na tom byl po zdravotní stránce zkrátka špatně. Damo pro nás znamenal opravdu moc. Tato zpráva nás absolutně zdevastovala. Tímto vyjadřujeme upřímnou soustrast, lásku a podporu jeho skvělé manželce Talie, celé Reesově rodině a všem, kteří měli to potěšení ho osobně poznat na jeho rodném Novém Zélandu.“ Svět motosportu je tak zase o něco temnější.

Smrt závodního motorkáře Damona Reese jeho ženu Taliu zdrtila
Smrt závodního motorkáře Damona Reese jeho ženu Taliu zdrtila