Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pivo za dvě stě a bonbóny za cenu oběda: Návštěvníci Wimbledonu jsou v šoku z cen!

Autor: OB

V pondělí odstartoval nejstarší tenisový turnaj na světě. Na Wimbledon, který se tradičně koná v londýnském All England Clubu, míří tento rok kolem půl milionu návštěvníků. Fanoušci, někteří si šetřící na vstupenky i celý rok, však nejsou šťastní z vysokých cen jídla a nápojů.

Wimbledon ještě pořádně nezačal a směrem k pořadatelům se valí první stížnosti. Ekonomická krize se dotkla i sportovních událostí a tak se na internet dostaly fotografie nápojových a jídelních lístků, na kterých jsou ceny až o čtvrtinu vyšší, než tomu bylo minulý rok.

Nejdražším pivem je na nápojovém lístku Stella Artois, která vychází téměř na 220 korun. Přitom minulý rok bylo pivo v All England Clubu přibližně o 30 korun levnější. K porovnání, cena piva na pražském Czech Open se pohybovala kolem 60 korun. Plechovky nealkoholických nápojů se pak v tenisovém svatostánku pohybují kolem 70 korun.

Pokud si chce návštěvník dopřát něco k jídlu, bude muset také sáhnout hluboko do kapsy. Mezi nejlevnější jídla patří párek v rohlíku, který vyjde v přepočtu na 150 korun. Na pořádné jídlo si však budete muset připravit až 400 korun.

Jediná položka, která si na jídelních lístcích drží stejnou cenu již od roku 2010, jsou jahody se šlehačkou, které se v průběhu let staly tradiční sladkostí v All England Clubu.

Doufejme však, že se největší tenisová událost roku vyhne dalším problémům a fanoušci v Londýně i doma u televizních obrazovek si užijí dva týdny skvělé sportovní podívané.

Wimbledon si tradičně nenechá ujít ani královská rodina
Wimbledon si tradičně nenechá ujít ani královská rodina