Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Šok ve francouzském biatlonovém týmu: Hvězda Simonová okradla kolegy?!

Autor: OB

Největší hvězda zlodějkou?! Francouzská biatlonová reprezentace řeší velmi bizarní skandál. Vítězka Velkého křišťálového glóbu Julie Simonová byla nařčena z neoprávněného používání kreditních karet dvou svých kolegů. Připravit je měla v přepočtu až o 50 000 korun!

Letní příprava biatlonové Les Bleues začala na začátku tohoto týdne v horské obci Prémanon. Jejího úvodu se však nezúčastnila mistryně světa Julie Simonsová, která původně svou neúčast zdůvodňovala pouze osobními problémy.

Skutečné důvody však odhalila francouzská média a kolem profesionální biatlonistky a rodačky z Albertville se pomalu stahují mračna. Její kolegyně, olympijská vítězka Justine Braisazová-Bouchetová prý informovala francouzský biatlonový svaz o zneužití své kreditní karty, za kterou má stát právě Simonová.

Vše se událo na začátku loňského léta v norském městě Sandnes, kde se Braisazová-Bouchetová představila na Blink Festivalu. Tento závod v běžeckém lyžování byl také jejím posledním, před dočasnou pauzou zapříčiněnou nástupem na mateřskou dovolenou. Právě na této akci měla Simonová použít bankovní účet své kolegyně k zaplacení sportovních kamer Go Pro, jejichž cena se odhaduje na 1000 až 2000 eur.

Braisazová věc nahlásila okamžitě, jakmile na zneužití své karty přišla, když se ale vyšetřování vleklo, podala v zimě stížnost. Ukázalo se navíc, že nebyla jedinou obětí, další odcizená kreditní karta měla patřit jednomu z členů realizačního týmu. Jeho jméno, ani pozice v reprezentaci však nebyly specifikovány. 

V červnu zasedla disciplinární komise, před níž Julie Simonová všechna nařčení odmítla. Svaz se následně rozhodl se svým stanoviskem počkat na výsledky vyšetřování. Hvězdná závodnice tak zatím trénuje sama a k celé situaci se nechce do médií vyjadřovat.

Celá kauza by však mohla poškodit vztahy mistryně světa jak s jejími fanoušky, tak se sportovním svazem. Ať už se obvinění ukážou jako pravdivá či nikoliv, bude to velká kaňka za životní sezonou Simonové.

Julia Simonová čelí obvinění, že okradla Justine Braisazovou-Bouchetovou a dalšího člena týmu
Julia Simonová čelí obvinění, že okradla Justine Braisazovou-Bouchetovou a dalšího člena týmu