28. prosince 2022 • 20:45

Krčmář s Davidovou skončili v exhibici na Schalke sedmí, dařilo se talentům

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonisté Michal Krčmář a Markéta Davidová nedotáhli nadějně rozjetou exhibici smíšených dvojic v Gelsenkirchenu k úspěchu a po střeleckých chybách v druhé části závodu skončili sedmí. Na vítězné Francouze Fabiena Clauda a Julii Simonovou ztratili minutu a 58 vteřin. Druzí dojeli Norové Vetle Sjaastad Christiansen s Ingrid Landmark Tandrevoldovou, třetí skončili obhájci vítězství Felix Leitner a Lisa Theresa Hauserová z Rakouska.



Stupně vítězů získali naopak v závodě talentů Jonáš Mareček a Tereza Voborníková. Mladí reprezentanti byli druzí.

Krčmář s Davidovou obhajovali loňské třetí místo a stejná příčka jim patřila i po úvodním závodu s hromadným startem. Kvůli čtyřem chybným výstřelům ztráceli na vedoucího Christiansena s Tandrevoldovou 25,9 sekundy. Krčmář v průběhu závodu absolvoval u zdravotníků ošetření hlavy.

Exhibice před 50 tisíci fanoušků pokračovala po krátké pauze stíhacím závodem. Na jeho startu se manko z „masáku“ smazávalo na polovinu. Češi se v úvodu drželi u čela, důležitý moment ale přišel při první střelbě vestoje, kde Davidová třikrát minula a propadla se z druhého na sedmé místo. Z této pozice se pak už česká dvojice kvůli dalším chybám na střelnici nedostala.

Claude se Simonovou triumfovali před norskými soupeři o 33,8 sekundy a stali se druhými Francouzi, kteří exhibici v Gelsenkirchenu vyhráli. Před nimi uspěli v roce 2015 Martin Fourcade a Marie Dorinová Habertová.

Nejlepším českým výsledkem jsou dvě druhá místa, na kterých se podílel Ondřej Moravec. Druhý byl v roce 2015 s Gabrielou Koukalovou a v roce 2017 s Evou Puskarčíkovou.

Biatlonová exhibice se vrátila na fotbalový stadion do Gelsenkirchenu po třech letech. Předchozí dva ročníky se kvůli pandemii koronaviru konaly v Ruhpoldingu.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud