Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hašek vrací úder: Vyjádřil se ke slovům Libora Šuláka!

Autor: OB

Má se pěkně a nic mu nechybí. Český hokejový obránce Libor Šulák (30) se v Rusku rozpovídal o svém působení v KHL. Hráč Avangardu Omsk se také pustil do bývalého brankáře Dominika Haška (58), který velmi aktivně vystupuje proti invazi na Ukrajině. A legendární gólman teď vrací úder!

Rodák z Pelhřimova čelí poslední dny obrovské kritice. Český reprezentant, který v ruské nejvyšší soutěži působí s přestávkami od roku 2019, v rozhovoru pro Match TV řekl, že je v Rusku naprosto spokojený, nikdo mu nedělá nic špatného a hodlá v KHL zůstat. Ve vyjádření také zmínil olympijského vítěze Dominika Haška.

„Nevím, co se honí hlavou Haškovi,“ řekl Šulák směrem k legendárnímu brankáři. Ten dlouhodobě volá po zákazu ruským sportovcům účastnit se mezinárodních sportovních akcí, pokud neodsoudí ruské válečně zločiny a nebudou tak i veřejně vystupovat.

Nyní se ke slovům hráče, který v České republice naposledy oblékal dres znojemských Orlů, vyjádřil i sám Dominátor.

„Libore, Vaše práce vytváří hodnoty v zemi nepřítele a on ty hodnoty používá proti nám a našim spojencům. Kvůli vaší práci v Rusku je život mé rodiny ve větším nebezpečí a bude zabito více Ukrajinců," napsal Hašek na Twitteru.

A znovu zopakoval, že podle něj dávno měl být v Česku přijat zákon zakazující našim občanům pracovat v Ruské federaci. „Viním naše zákonodárce, že nás před Vaším nebezpečným jednáním nechrání. Proti tomuto jednání nás bude chránit pouze zákon a jeho vymahatelnost," doplnil Hašek.

Hašek potom svůj příspěvek zakončil slovy, že už by Šulák neměl nikdy obléknout dres národního týmu, pokud se mu v zemi nepřítele tak líbí. To jestli bude hrát v reprezentaci je totiž podle něj v porovnání s lidskými životy naprostá malichernost.

Dominik Hašek se vyjádřil ke slovům Libora Šuláka
Dominik Hašek se vyjádřil ke slovům Libora Šuláka