Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Rudkovská s rodinou vyrazila do Číny a tetelí se blahem: Rusové jsou tady oblíbení!

Autor: TT

Nemůže být spokojenější! Slavný krasobruslaře Jevgenij Pljuščenko (40) je momentálně s rodinou v Číně, kde ho čekají pracovní povinnosti. Jeho žena Jana Rudkovská (48) je z pobytu v komunistickém státu nadšená. Na sociálních sítích se pochlubila, že si na zahraniční cestě dopřává a pyšně se vyjádřila o tom, jaké vřelosti se jí díky ruské národnosti dostává!

Ruská krasobruslařská legenda Jevgenij Pljuščenko má spolu se svou ženou Janou plné ruce práce nejen doma, ale také v zahraničí. Jako přítel a neutuchající fanoušek Vladimíra Putina se aktivně podílí na tamní politické propagandě, kterou spojuje se svými krasobruslařskými show. Momentálně i s rodinou zavítal do Číny, jež je jednou z mála zemí, která se k Rusku po invazi na Ukrajině neotočila zády.

Pljuščenko v zemi spojence povede ruský tým v rámci exhibiční show na pekingském Capital Indoor Stadium. Jeho žena Jana zde tráví volný čas mezi vystoupeními převážně ochutnáváním místní kuchyně a pochopitelně i nakupováním, její nejoblíbenější činností. A pobyt si nemůže vynachválit! Částečně i proto, jak se k ní coby Rusce lidé chovají.

Dosavadní poznatky zhodnotila ve svém instagramovém příspěvku, kde shrnula své zážitky a pohledy na prastarou zemi ve východní Asii. „Měli jsme pekingskou kachnu, želví polévku jsme odmítli,“ zdůraznila Jana, že se svým synem nehodlá jíst tohoto dlouhověkého plaza.

„Šli jsme do Universal Parku. Projeli jsme se na všech skluzavkách a koupili jsme si hůlky z Harryho Pottera,“ popsala manželka krasobruslaře, jak si společně užívali den. „Byli jsme na nákupech. Ceny jsou sice vyšší než v Evropě, ale zato jsou stejné jako u nás v Moskvě. Výběr je však obrovský,“ chválila zase tamní obchody za jejich nabídku a sortiment.

Co ale Janu Rudkovskou nadchlo ze všeho nejvíce? „Rusové jsou zde velmi oblíbení. Dostali jsme moře květin a darů. Oduševnělé přijetí je všudypřítomné,“ tetelila se Jana Rudkovská blahem, čímž dala nepřímo najevo svou „národní“ hrdost a jasné proruské postoje.

A jaké naopak vidí nedostatky na Čínské lidové republice? „Jediné mínus je úplná neznalost angličtiny v okolí, ať už jde o hotel, restauraci nebo obchody. Virtuózně již ovládám elektronický překladač,“ pochlubila se domýšlivě svou technickou zdatností.

„Naše čínské turné je tedy velmi úspěšné. Jsme rádi, že v Číně tolik milují ruské krasobruslení a balet. Začínáme se připravovat na Louskáčka, čekáme na všechny na vystoupení! Show v Pekingu pokračuje!“ uzavřela Rudkovská svůj příspěvek na Instagramu, ke kterému přiložila fotografii sebe a svého syna Aleksandra s nanukem ve tvaru Mimoně z oblíbené animované série.

Jana Rudkovská je manželkou slavného krasobruslaře Jevgenije Pljuščenka od roku 2009
Jana Rudkovská je manželkou slavného krasobruslaře Jevgenije Pljuščenka od roku 2009