Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Bývalý Hossův spoluhráč z Chicaga je k nepoznání: Překvapil nadváhou!

Autor: TT

Někdejší špička NHL zavítá do Trenčína! V rozlučkovém duelu Mariána Hossy se představí jeho spoluhráči i bývalí soupeři, jako je Jonathan Toews a Patrick Sharp či Nicklas Lidström, Henrik Zetterberg a Daniel Alfredsson. Nechybí ani čeští a slovenští kolegové, kterých měla slavná „81“ hned několik. Kdo všechno bude na ledě? A kdo již úplně vypadl z formy?

Bývalý svěřenec Joela Quennevilla a trojnásobný vítěz Stanley Cupu v barvách Blackhawks již dříve avizoval, že uspořádá rozlučku se svou úžasnou hokejovou kariérou. Exhibiční zápas Goodbye Game 81 se koná symbolicky 18.8.2023 s úvodním vhazováním v čase 18:18 na trenčínském stadionu Pavla Demitry za přítomnosti mnoha hokejových osobností. 

Na soupisce pro utkání je 33 velezkušených hráčů, kteří dohromady nasbírali celkem 26 414 startů v NHL. Hossa pak pozval hned několik legend slovenského hokeje. Na akci tedy dorazí například Jaroslav Halák, Zdeno Chára, Andrej Sekera, Michal Handzuš, Miroslav Šatan, Žigmund Pálffy, Tomáš Kopecký, Peter Bondra, Tomáš Tatar a řada dalších, z českých hokejistů zase přislíbil účast Petr Mrázek, Michal Rozsíval, Jiří Hudler či Michal Kempný.

Velké zastoupení bude mít při rozlučce také švédská kolonie, kde lze hledat velká jména, jako je Nicklas Lidström, Niklas Hjalmarsson, Johnny Oduya, Henrik Zetterberg či Daniel Alfredsson. Velkou pozornost budou přitahovat také Kanaďané a Američané, kteří kvůli tomuto speciálnímu zápasu poletí přes celý oceán tisíce kilometrů. Jde kupříkladu o Duncana Keitha, Jonathana Toewse nebo Patricka Sharpa, se kterými Hossa slavil obří úspěchy v Quennevillově éře v Chicagu.

Už je to ale velice dávno, co někteří hráči ukončili profesionální kariéry. Řada z nich jsou již čerství či pokročilí padesátníci – Lidström letos v dubnu oslavil 53. narozeniny, Alfredsson překročil padesátku vloni v prosinci. Zub času se pochopitelně podepíše na každém z nás bez výjimky, včetně bývalých hvězd nejlepší hokejové ligy světa. Jeden z účastníků památečního večera může o vlivu stárnutí povídat, zvláště pak v kontextu s tělesnou hmotností.

Někdejší elitní obránce Dustin Byfuglien odehrál celkem 869 utkání v severoamerické lize NHL za Chicago BlackhawksAtlantu Thrashers a Winnipeg Jets. Jako hráč proslul výbornou fyzickou kondicí, brutální silou, tvrdou hrou, pohyblivostí a bruslením i kreativitou směrem dopředu.

Po ukončení vrcholové kariéry šla však jeho přísná životospráva stranou, jak se někdy stává, a tak americký hokejista s norskými a švédskými kořeny svou postavou už jen málo připomíná sportovce. Dustin Byfuglien při příjezdu dost překvapil, neboť jeho „pekáč buchet nahradil pivní mozol“. Pot je prý pláč tuků, třeba se mu povede „shodit nějaké to kilečko“ během rozlučky.

Někdejší elitní obránce Dustin Byfuglien vyměnil pekáč buchet za pivní mozol…
Někdejší elitní obránce Dustin Byfuglien vyměnil pekáč buchet za pivní mozol…