Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Natěšená Kvitová vyhlíží šestnácté US Open: Loučení s mrakodrapy?

Autor: Petr Maňas

Vdala se, je samý úsměv. Tenisová hvězda Petra Kvitová (33) je natěšená na grandslamové US Open, které startuje už dnes. Bude to její rozlučka s New Yorkem?!

Tu otázku opakovaně smetává ze stolu. „Uvidíme, ještě nemám ani úplný plán na podzim. S tenisem zatím nekončím. Až to přijde, dám vám vědět,“ tvrdí Petra už od začátku léta.

Čekání na průlom

Byť ji ve světovém žebříčku předskočily dvě krajanky, pořád se drží na hraně elitní světové desítky. Jenže i v jejích očích se počítají hlavně grandslamy, kde na velký průlom čeká už přes tři roky. Naposledy byla před měsícem v milovaném Wimbledonu »jen« v osmifinále. New York? Tam jí to nikdy moc nešlo, z patnácti pokusů si dvakrát zkusila alespoň čtvrtfinále.

Objevuje se tak stále více indicií, že by letošní US Open mohlo být velkým grandslamovým loučením Kvitové! Možná proto si americký výlet vychutnává víc než kdy předtím, před turnajem byla ozdobou hned několika doprovodných akcí.

Bářino sbohem

Naopak definitivní konec kariéry si právě na New York naplánovala Barbora Strýcová (37). „Ne, už mě nic nezlomí. Takový byl plán a chci ho dodržet. Už nemám sílu kvůli tréninku odcházet od syna,“ řekla jasně. Brzy dvouletého Vincenta má s sebou, role chůvy opět spadla na její mámu. Střihne si happy end a naváže na deblový triumf z Wimbledonu?

Čeká Kvitovou poslední US Open?
Čeká Kvitovou poslední US Open?