Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Sparťan Kuchta proti Karviné zůstal jen na lavičce: Hodil se marod nebo opustí Spartu?

Autor: tad, nem

Jen z lavičky naskočil do zbabraného play off o Evropskou ligu na hřišti Dinama Záhřeb, v lize proti Karviné se z ní neodlepil vůbec. Znamená to snad, že jsou dny Jana Kuchty (26) ve Spartě sečteny?

Hned po Dinamu se vyrojily zvěsti, že by »Kuchtiče« rád podepsal dánský FC Midtjylland, mluví se o částce 95 milionů korun. „Ano, mají o Jana Kuchtu zájem. To je ale zatím vše,“ sdělil Blesku šéf sparťanské komunikace Ondřej Kasík.

Není v topu

Podle kouče Briana Priskeho jsou však za posazením Kuchty zcela prozaické důvody. „Jak jsem řekl už v Záhřebu. Jiní hráči jsou teď víc fit než Jan Kuchta. Je to znovu moje rozhodnutí. Bojoval i s nějakou nemocí, není teď ve svém topu,“ vyprávěl po výhře 3:1 nad Karvinou.

Slova kouče potvrzuje i zdroj blízký kabině. „Honzovi bylo dva tři dny špatně, polehával. Antibiotika nebral, normálně trénoval, ale hned z tréninku šel do postele. Nikdo moc nechápe, proč v takovém stavu vůbec šel na lavičku.“

Přehání se?

O přestupu Kuchty nechce mluvit ani jeho agent Milan Martinovič. „Je přehnané, co se o něm píše. Před dvěma měsíci přestoupil z Lokomotivu Moskva do Sparty a je v klubu spokojený. Myslím, že je zbytečné se o tom bavit,“ vzkázal pro iSport.cz. Na druhou stranu, útočník s vlastní hlavou v žádném angažmá nevydržel déle než sezonu a půl. Na Spartě je rok (z Ruska nejdřív hostoval, celkem stál asi 80 milionů), a brzy tak bude »přesluhovat«…

Kuchta za Spartu odkopal celkem 42 utkání a nastřílel 19 gólů.

Na tohle není ve Spartě zvyklý! Kuchta obvykle hraje všechno, poslední dva zápasy zase skoro nic.
Na tohle není ve Spartě zvyklý! Kuchta obvykle hraje všechno, poslední dva zápasy zase skoro nic.