Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Smutná zpráva z Německa: Bývalý basketbalový hráč zemřel při autonehodě!

Autor: OB

Německá basketbalová komunita truchlí. Při víkendové autonehodě zemřel bývalý basketbalový hráč Dennis Kramer (†31), který sedm let strávil v německé nejvyšší soutěži. Soustrast rodinně vyjádřil jeho bývalý klub i basketbalová asociace.

Nehoda se stala na venkovské silnici v okrese Göttingen, který se nachází v Dolním Sasku. Kramer tam za tmy ztratil kontrolu nad svým Jaguarem, který se několikrát převrátil a vylétl mimo vozovku. Navzdory všem pokusům o resuscitaci svým těžkým zraněním na místě podlehl.

Podle policie zatím není jasné, proč byl Kramerův vůz vynesen ze zatáčky. Státní zastupitelství nechalo basketbalistovo auto zabavit k dalšímu vyšetřování. Jako první na svých webových stránkách vyjádřil smutek ze smrti bývalého hráče druholigový tým BG Göttingen, za který Kramer čtyři roky nastupoval.

„S velkým smutkem a zděšením oznamujeme, že při autonehodě zemřel náš bývalý hráč Dennis Kramer. Celé basketbalové rodině Göttingenu bude chybět jeho velké srdce, otevřená a humorná povaha a jeho pozitivná přístup. Nechává za sebou velkou mezeru a bude nám moc chybět,“ stálo v klubovém prohlášení.

Smutek panuje i v německém národním týmu, který je momentálně na mistrovství světa. Kramer svou zemi reprezentoval v mládežnických kategoriích po boku Johannese Thiemanna a Maoda Lo, kteří momentáně hrají v nejlepších evropských soutěžích.

„Truchlíme nad ztrátou našeho bývalého reprezentanta U18, U20 a A2 Dennise Kramera (stříbrný na Univerziádě 2015), který tragicky zahynul při dopravní nehodě ve věku 31 let. V myšlenkách jsme s jeho rodinou a uctíme jeho památku,“ napsala na svém Instagramu německá basketbalová asociace.

Bývalý německý basketbalista Dennis Kramer zemřel při autonehodě
Bývalý německý basketbalista Dennis Kramer zemřel při autonehodě