Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Tenistka Vondroušová vzpomínala na temné chvíle: Manželovi zemřel otec!

Autor: Jiří Beneš

Je jí sice teprve čtyřiadvacet, velkých životních momentů už ale posbírala Markéta Vondroušová plnou nůši. Ať už sportovních, tak soukromých. Ať už na kurtu, tak mimo něj. Ať už pozitivních, tak těch černočerných.

Jeden takový kolotoč emocí se na Maky nabalil před čtyřmi lety na French Open, kde hrála finále. V Paříži válcovala soupeřky, radost ale nemohla sdílet s milovaným partnerem Štěpánem. V průběhu turnaje mu zemřel otec.

Smutná pravda:

I když prahl po jejím objetí a slovech podpory, svoji lásku nechtěl během její skvostné jízdy zatěžovat temnou realitou. „Jakmile jsem se ho zeptala, jestli nechce do Francie přijet, řekl ne,“ vzpomínala Vondroušová pro britský The Guardian.

Jenže, jak šel čas, Markéta naléhala na jeho přílet víc a víc. „Teď už tady musíš být,“ říkala mu. „Prostě to nejde,“ slyšela odpověď. „Co se sakra děje?“ nechápala tehdejší teenagerka.

Pak už musel jít Štěpán s pravdou ven. „Řekl mi, že díky mě zažívá nejkrásnější časy, ale zároveň ty nejsmutnější…“ vyprávěla dnes už paní Šimková, jež se po Wimbledonu chystá letos dobýt i US Open. Se svojí rolí kořisti je smířená. V hlavě to má díky trenérům Janu Hernychovi s Jiřím Hřebcem srovnané dokonale. Nebojí se. „Už nejsem outsider,“ burcuje před posledním grandslamem sezony.

Tenistka Markéta Vondroušová s manželem Štěpánem
Tenistka Markéta Vondroušová s manželem Štěpánem