Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Ovečkin se s českou legendou nepáral: Haškovi drsně vrátil úder!

Autor: OB

Na české sportovní scéně má jen málokdo hlasitější názory proti Rusku než hokejová legenda Dominik Hašek (58). Slavný »Dominátor« kritizuje nejen tuzemské politiky za to, že nebyli schopni zarazit odchod některých Čechů do KHL, ale fér podle něj není ani přístup NHL, která nechává v soutěži nastupovat ruské hokejisty navzdory rozpoutané válce na Ukrajině. Jeho slova nezůstala bez odezvy u aktuálně nejznámějšího Rusa v zámoří, Alexandra Ovečkina (37)...

Držitel zlaté olympijské medaile a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Dominik Hašek se opakovaně vyjádřil proti ruským hokejistům v nejvyšší zámořské soutěži. V lednu 2023 vyzval NHL, aby zasáhla a požadoval, aby Ovečkin odstranil fotografii s Vladimírem Putinem ze svých sociálních sítí.

O měsíc později pak »Dominátor« apeloval na NHL, aby ukončila smlouvy s ruskými sportovci. Podle něj tím vedení ligy podporuje ruskou agresi, aniž by se aktivně vměšovalo do politiky. Haška naštvali také únorové All-Star Games, při kterých se na ledě ukázal také Ovečkinův syn Sergej.

„NHL tím padla až na dno. Nechat Ovečkinova syna předvádět se na ledě během utkání hvězd je plivnutím do tváře těch asi pěti set zabitých, tisíců zraněných a desetitisíců unesených ukrajinských dětí,“ napsal tehdy Hašek na svém Twitteru.

Nyní se druhý nejlepší střelec v historii NHL k názorům českého brankáře vyjádřil a nutno dodat, že se s rodákem z Pardubic moc nepáral. „Haška znám jako dobrého brankáře, jednou jsem mu dokonce dal gól. Jeho výroky mě ale nezajímají,“ řekl v rozhovoru pro ruský web Izvestija.

„Kluby NHL si vybírají hráče na základě jejich schopností a dovedností, nikoliv národnosti,“ dodal Ovečkin, který tak dal jasně najevo, že slova české legendy pro něj nemají žádnou váhu a přehodnocení svého postoje, včetně blízkého přátelství s Vladimírem Putinem, u něj rozhodně není na pořadu dne...

Alexandr Ovečkin odpověděl na Haškovo vyjádření ohledně ruských hráčů v NHL
Alexandr Ovečkin odpověděl na Haškovo vyjádření ohledně ruských hráčů v NHL