Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Svatba atletů Mäki a Sasínka: Finská kořalka a tanec s legendárními meči!

Autor: sm

A jsou v chomoutu! Běžkyně Kristiina Mäki (32) si o víkendu vzala za muže svého partnera Filipa Sasínka (27). Několik střípků ze svatby pak odkryla na sociálních sítích a je z nich jasné, že na veselce se skvěle bavili nejen novomanželé, ale také jejich hosté, mezi kterými nemohli chybět »kolegové z oboru«!

Pár si podle všeho vybral pro svůj velký den malebné prostředí jižní Moravy, odkud Sasínek pochází. Volba padla na areál Kocanda, který se nachází kousek od Znojma a už na první pohled působí naprosto pohádkově. Příjemný interiér je citlivě zrekonstruován, ale zůstaly v něm zachovány stopy minulých let a pro svatebčany tak pobyt v tomto prostředí musel být nevšední a zajímavý zážitek. 

Kristiina na sociálních sítích poodkryla, jak vypadaly ranní přípravy těsně předtím, než na sebe oblékla svatební šaty. Fotky a videa hostů pak potvrdily, že na veselce nechyběly ani tradiční zvyky jako rozbíjení talíře nebo společné krmení polévkou. Vzhledem k tomu, že má Mäki také finské kořeny ale nebyla překvapivá ani přítomnost lékořicového likéru. 

Kristiina a Filip pak ještě kromě obvyklého prvního tance novomanželů svým hostům předvedli nevšední show se světelnými meči z legendární série Star Wars. Mezi těmi, kteří na svatbě slavili spolu s Mäki a Sasínkem byl například běžec Jan Friš nebo atletka Diana Mezuliáníková. 

Vztah dvou úspěšných atletů vyšel najevo v roce 2017 a vychovávají spolu dvouletého syna Kaapa.

Kristiina s Filipem si pro svatbu zvolili nevšední prostředí areálu Kocanda v Kravsku
Kristiina s Filipem si pro svatbu zvolili nevšední prostředí areálu Kocanda v Kravsku