Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Emotivní návrat v NFL: Damar Hamlin nastoupil po devíti měsících v kómatu!

Autor: OB

Damar Hamlin (25) je zpět! Hvězdný hráč Buffala Bills dokončil svůj velký návrat do NFL poté, co na začátku roku utrpěl zástavu srdce. K návratu na hřiště mu napomohlo zranění spoluhráče, za kterého bývalý student Pittsburské univerzity nastoupil.

Vše začalo druhého ledna v Cincinnati, kdy tehdy čtyřiadvacetiletého Hamlina soupeř trefil ramenem do hrudníku. Ten se po srážce nejdříve postavil na nohy, pak ale spadl na záda a zůstal nehnutě ležet. Na místo okamžitě dorazila sanitka a z důvodu zástavy srdce musela hráče několik minut oživovat.

Následně byl Hamlin převezen do nemocnice a v kritickém stavu uveden do umělého spánku. Zápas byl nejdříve přerušen, ale po tvrdé kritice fanoušků na sociálních sítích se po hodinové přestávce utkání odložilo. O tři dny později se hráč probudil a započal dlouhou rekonvalescenci.

Ta skončila na začátku července, kdy se mohl fotbalista, který byl v roce 2021 draftován na šestém místě, naplno zapojit do tréninkového procesu. Své první utkání pak odehrál v srpnu, kdy nastoupil do zápasu proti Indianapolis Colts v předsezónní přípravě a nyní zažil comeback přímo v hlavní části NFL.

Svůj návrat si pořádně užil. Před výkopem vyběhl z tunelu jako poslední a za obrovského aplausu pózoval před fanoušky bez helmy. Před startem se ještě stihl společně se svými spoluhráči pomodlit. V zápase sice odehrál jen chvíli a u žádné velké akce nebyl, přesto pro něj tento zápas zůstane nezapomenutelným.

„Ten okamžik byl pro mě vším. Bylo to o tom, abych si dokázal, že mám odvahu, sílu a hrdost,“ řekl po zápase Hamlin.

Damar Hamlin si svůj návrat pořádně užíval
Damar Hamlin si svůj návrat pořádně užíval