30. září 2023 • 23:43

Chvíle hrůzy v Nizozemsku. Brankář po střetu oživován, zápas ukončen

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas nizozemské fotbalové ligy mezi Waalwijkem a Ajaxem byl v závěru předčasně ukončen kvůli vážnému stavu domácího brankáře Etiennea Vaessena, jenž musel být na hřišti oživován. Gólman zkolaboval po střetu s hostujícím útočníkem Brianem Brobbeym. Už během převozu do nemocnice ale naštěstí byl zase při vědomí.



„Chvíli byl Etienne mimo. Velká poklona lékařům, kteří okamžitě zahájili resuscitaci. Pro lidi okolo to byl šok, protože si hned myslíte, že jde o problém se srdcem. Teď to tak nevypadá,“ uvedl generální manažer Waalwijku Frank Van Mosselveld.

Vaessen zůstal bezvládně ležet na trávníku v 84. minutě poté, co vyběhl na malé vápno proti míči, který si hráč Ajaxu předkopl příliš dopředu. Fotbalisté Waalwijku začali okamžitě gestikulovat směrem ke střídačkám, aby přivolali pomoc.

Vaessen byl několik minut oživován na hřišti, kde hráči a zdravotníci roztáhli deky a fólie, aby na něj nebylo vidět. Poté byl na nosítkách odnesen ze hřiště. „Když ho odnášeli ze hřiště, byl Etienne zase při vědomí, ale nevěděl, kde je,“ řekl Van Mosselveld. Týmy se přesto rozhodly v utkání nepokračovat. „Samozřejmě vás to ohromně ovlivní. Byl to docela šok,“ dodal manažer Waalwijku.

Hráči obou týmů byli viditelně otřesení a měli v očích slzy. Ajax v době přerušení vedl 3:2.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud