3. ledna 2023 • 10:25

Hrůza v NFL: Hráči Buffala se zastavilo srdce, je v kritickém stavu

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký zápas dvou špičkových týmů NFL amerického fotbalu se během chvilky proměnil v noční můru. V desáté minutě mače mezi Cincinnati Bengals a Buffalo Bills se safety hostujícího týmu Damar Hamlin po střetu s receiverem soupeře Tee Higginsem postavil na nohy, ale po pár sekundách zkolaboval. Příčinou byla zástava srdce. Záchranáři mu tep nahodili a odvezli ho do nemocnice, kde je teď v kritickém stavu. Zápas se nedohrál.



Jeden z těchto týmů může být za měsíc v Super Bowlu, bublina vyhecovaného sportovního zápolení ale splaskla, když se Hamlin uprostřed první čtvrtiny složil k zemi. Situaci předcházel tzv. tackle, skládka, kterou Hamlin v poli zastavil receivera Bengals Tee Higginse, který pravým ramenem narazil jeho hrudníku. Hamlin ještě vstal, ale za pár sekund padl v bezvědomí.

Na hřiště utíkali záchranáři a hráči obou týmů se sdružili kolem zraněného. Hamlin prodělal srdeční zástavu, lékařům se na hřišti podařilo tep obnovit. Asi 16 minut po incidentu byl hráč naložen do sanitky, která ho odvezla do nedaleké univerzitní nemocnice. V sanitce s ním byli i rodinní příslušníci, kteří k němu sešli z ochozů.

„Naše myšlenky jsou s Damarem a s Buffalo Bills,“ uvedla liga v prohlášení asi půl hodiny poté, co sanitka opustila stadion.

Twitter zaplavily modlitby a přání, aby se Hamlin uzdravil. „NFLPA a všichni v naší komunitě se za Damara Hamlina modlí. Jediné, na čem teď záleží, je Damarovo zdraví,“ uvedla hráčská asociace NFLPA.

„Prosím, modlete se za našeho bratra,“ vzkázal lidem quarterback Buffala Josh Allen.

„Moje modlitby a myšlenky jsou s Damarem Hamlinem a jeho rodinou. Modlím se, ať se z toho dostaneš, brácho,“ napsal Higgins.

Zápas byl zastaven v desáté minutě první čtvrtiny za stavu 7:3 pro Bengals. Asi hodinu a půl od výkopu bylo rozhodnuto, že se mač nedohraje.

„Nejdůležitější nebylo pokračovat v zápase. Upřímně, tohle hledisko mi ani nepřišlo na mysl,“ uvedl Troy Vincent, výkonný vice prezident fotbalových operací NFL.

NFL právě vstoupila do posledního týdne základní části a příští týden už začíná play off. Teď však všichni myslí na Damara Hamlina, který v nemocnici v Cincinnati bojuje o život.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud