Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Tragická autonehoda hráče NFL (†28): Na motocyklu ho srazilo SUV, prolétl předním sklem

Autor: TT

Velmi smutná zpráva zasáhla všechny fanoušky amerického fotbalu! Ve věku 28 let zahynul někdejší running back Alex Collins, který během své kariéry hájil barvy Seattlu a Baltimoru ve slavné NFL. Urostlého hráče poznamenalo velké neštěstí, když zahynul na Floridě během dopravní nehody na motorce.

Jen pár dní před svými devětadvacátými narozeninami nešťastně havaroval na motorce Alex Collins, bývalý hráč NFL. Ten při své večerní projížďce po 22. hodině nedal přednost v jízdě a tvrdě narazil do odbočujícího SUV na West Oakland Park Boulevard na Floridě.

„Nemohu ho najít!“ lze slyšet účastnici nehody na záznamu policejního hovoru, který získal magazín TMZ Sports. V pozadí jsou pak slyšet kolemjdoucí, kteří na ni křičí, aby co nejdříve otevřela dveře automobilu. Ohromná síla srážky totiž poslala fotbalistu až do jejího vozidla. Collinsovi již bohužel nebylo pomoci a na místě byl prohlášen za mrtvého.

Celá NFL tak smutní. „Život je šílený! Leť vysoko, chlapče," posílal pozdravy do nebe Collinsův bývalý spoluhráč Geno Smith, se kterým sdílel triumfy a porážky v organizaci Seattle Seahawks. K němu se přidali také další osobnosti amerického fotbalu, jmenovitě šlo například o Roberta Griffina III, Rashaada Pennyho, Tylera Locketta nebo o Jimmyho Grahama.

Urostlý running back Alex Collins proslul svou osobitou oslavou v podobě irského tance, který se kdysi naučil od dcery svého oblíbeného středoškolského trenéra. Je pak jedním z pouhých čtyř běžců v rámci jihovýchodní konference NCAA, kteří ve třech po sobě jdoucích sezónách uběhli přes 1 000 yardů. Připojil se tak do vybrané společnosti plné výjimečných hráčů, jako byl Herschel Walker (1980-82), Kevin Faulk (1996-98) a Darren McFadden (2005-07).

Do NFL byl draftován v roce 2016 v pátém kole Seattlem, za který si zahrál v letech 2016, 2020 a 2021. V sezóně 2017/2018 byl nedílnou součástí ofenzívy Baltimoru Ravens, kde na hráče navzdory jeho mnohých problémům se zákonem vzpomínají jedině v dobrém nejen díky jeho příspěvku v podobě 973 naběhaných yardů a 6 touchdownů. „Vždy každého zdravil s úsměvem na rtech. Byl to skutečně milý člověk, který v sobě nosil mimořádnou radost a vášeň,“ ocenil Collinse klub z Marylandu na sociální síti X.

Posléze však přišly velké problémy osobního rázu. Collins opustil ligu v roce 2018 kvůli obvinění z nelegálního držení dvou střelných zbraní a užívání menšího množství marihuany. Nakonec se mu podařilo očistit své jméno a vrátit se zpět do NFL. Poslední momenty kariéry pak strávil v nižší USFL za Memphis Showboats, kteří v lize zaplnili díru po týmu Tampa Bay Bandits. Zde odehrál 3 zápasy, přičemž získal 98 yardů a položil 1 touchdown. Další body do statistik však zesnulý Alex Collins již bohužel nepřidá.

Při dopravní nehodě zahynul někdejší running back Alex Collins (†28), který hrával NFL za Seattle a Baltimore.
Při dopravní nehodě zahynul někdejší running back Alex Collins (†28), který hrával NFL za Seattle a Baltimore.