Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Americký fotbal jako animák: Alternativní vysílání přeneslo NFL do Příběhu hraček!

Autor: TT

Vzhůru do nekonečna a ještě dál! Nedělní zápas v londýnském Wembley mezi Atlanta Falcons a Jacksonville Jaguars sledovali televizní diváci tradičně či netradičně v rozšířené realitě. Mohli se tak přenést do Andyho pokoje, tedy do virtuálního prostředí Příběhu hraček, kde rozkošně pobíhaly stylizované animované postavičky hráčů v reálném čase.

Streamovací služby ESPN+ a Disney+ k příležitosti konání NFL London Games 2023 uvedly mimořádnou relaci Toy Story Funday Football, která přináší svěží vítr do oblasti zábavy a sportu. Primárním cílem tohoto zdánlivě prazvláštního snažení je přilákat převážně mladší diváky k americkému fotbalu, případně k jakémukoliv jinému sportu. 

Část fanoušků v tuto neděli objevila nevšední kouzlo alternativního vysílání, objemové animace a rozšířené reality. Prostřednictvím technologie Motion Capture a dalších vizuálních efektů tak na všechny zvědavce dýchla obří nostalgie spojená s populárním animovaným snímkem Příběh hraček (1995).

Jako mávnutím magického proutku se tak diváci ocitli v Andyho pokoji, do kterého jen přibylo fotbalové hřiště navíc. Po něm v průběhu zápasu roztomile pobíhaly stylizované postavičky jednotlivých hráčů Atlanta Falcons a Jacksonville Jaguars, které jakoby z oka vypadly originálním charakterům ze zmíněné filmové série. Sportovci pak na sobě měli pokročilé snímače pohybu, díky nimž se jejich počínání promítalo v reálném čase do vymodelovaného 3D světa.

Je to potom již podruhé, co se uskutečnilo alternativní animované vysílání s využitím amerických pohádkových postaviček od Disneyho / Pixaru. Letos v březnu stanice ESPN alternativně odvysílala relaci NHL Big City Greens Classic během zápasu mezi Washington Capitals a New York Rangers, která využívala stejnou technologii od společnosti Silver Spoon Animation.

Alternativní vysílání přeneslo živý zápas NFL do pohádkového světa Příběhu hraček!
Alternativní vysílání přeneslo živý zápas NFL do pohádkového světa Příběhu hraček!