Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Strach o hokejovou legendu Šlégra: Dva měsíce ve špitále, ale... Tají proč!

Autor: Michael Bereň

Tuhle horu svalů jen tak něco nepoloží. Ale bývalý hokejový tvrďák a politik Jiří Šlégr (52) neplánovaně strávil babí léto na nemocničním lůžku. Po návratu domů se ulevilo hlavně jeho manželce Lucii (41), bohem obdařené missce.

Miss České republiky z roku 2005, která nově pracuje jako moderátorka v rádiu, už o zdravotním stavu olympijského vítěze z Nagana 1998 vtipkuje. „Chtěla bych moc moc poděkovat FN Motol za to, že jste mi manžela vrátili v té nejlepší kondici. Věděla jsem, že jste špičky ve svém oboru, ale tohle jsem nečekala,“ napsala Šlégr ke koláži, kde její »Guma« vypadá jako v dobách, kdy válel za mateřský Litvínov.

Nakřáplý hlas

Vnadná Lucie, která má dva pubertální syny z předchozího vztahu a s členem vedení hokejového svazu si pořídila ještě Rona (3), ovšem sama doma pod Krušnými horami prožívala krušné chvilky. O Jirku měla strach, navíc i ona si hrábla na dno sil.

Co tedy členovi prestižního »Triple Gold Clubu« (zlato z OH, MS a zisk Stanley Cupu) vlastně bylo? Choť pouze sdělila fanouškům, že prodělal operaci. Sám Šlégr Blesku také nechtěl říct přesný důvod dlouhého pobytu ve špitále. „Ale zdravej úplně ještě nejsem,“ omluvil se nakřáplým hlasem.

»Zlatý hoch« Jiří Šlégr si nějaký čas poležel ve špitále. Na fotce s manželkou Lucií
»Zlatý hoch« Jiří Šlégr si nějaký čas poležel ve špitále. Na fotce s manželkou Lucií