Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Sebevražda žokeje Minaříka (†48): Bolestná slova maminky

Autor: OB

Jsou tomu téměř dva měsíce, kdy nejúspěšnější český žokej Filip Minařík (†48) spáchal sebevraždu. Tu měly za následek deprese, kterými čtyřnásobný německý šampión trpěl po těžkém zranění. Jeho maminka se nyní vyjádřila, jak celou situaci snáší a kde se můžeme se zesnulým závodníkem rozloučit.

Pro všechny to byl šok, když se na začátku září objevila informace, že historicky nejúspěšnější tuzemský žokej Filip Minařík spáchal sebevraždu. O to větší, že jako způsob zvolil upálení v autě. Za všechno mohly silné deprese, kterými trpěl od roku 2020, kdy si při závodu způsobil zranění, kvůli kterému byl několik týdnů v kómatu a následně musel ukončit svou profesionální kariéru.

Jitka Minaříková, která je maminkou zesnulého žokeje, na své sociální sítě dlouho nepřidávala žádné příspěvky a k celé tragédii se nijak nevyjadřovala. Nyní však prolomila mlčení a na svůj Facebook přidala fotku svého syna, ke které napsala krátký popisek a také sdílela akci, na které se mohou lidé s pražským rodákem naposledy rozloučit.

„Takhle přebíral Filip ocenění pro německého dostihového šampiona... tento titul získal v roce 2005,2012,2016 a 2017. Čas letí, bolest zůstává,“ napsala závodníkova maminka k jeho fotografii z předávání cen.

Následně sdílela také pozvánku na slavnostní ceremoniál, kde se budou moct fanoušci naposledy rozloučit s Filipem Minaříkem. Ten se bude konat v Kolíně nad Rýnem.

„S Filipem ztratily německé dostihy jednoho ze svých velikánů. Společně na něj chceme zavzpomínat a rozloučit se s vyjímečným sportovcem,“ stálo v pozvánce.

Maminka Filipa Minaříka prolomila mlčení
Maminka Filipa Minaříka prolomila mlčení