Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kincl k zápasu Procházky: Překvapivá slova o rozhodčím!

Autor: OB

Nejznámější tuzemský zápasník Jiří Procházka (31) se v neděli ráno postavil do ringu s brazilským zabijákem Alexem Pereirou (36) na akci UFC 295. Střet dvou nejlepších bojovníků polotěžké váhy sledovali fanoušci na celém světě a jedním z nich byl také šampion Oktagonu Patrik Kincl (34), který se k porážce českého samuraje vyjádřil na svém youtubovém kanále.

Souboj dvou zkušených zápasníků, který se odehrál v newyorské Madison Square Garden, přilákal do ochozů téměř dvacet tisíc fanoušků. Mezi nimi byly i známé tváře, jako například bývalý americký prezident Donald Trump, nebo kontroverzní youtuber Logan Paul. Naopak z pohodlí domova sledoval bitvu Patrik Kincl, který své pocity následně popsal ve videu.

„Díky zrušení zápasu Jona Jonese se veškerá pozornost ubírala právě na zápas Jiřího. Rozhodně jsem ani jednomu ze zápasníků nezáviděl všechny náležitosti a opatření před zápasem, jako bylo například schvalování rozhovorů šéfy UFC, kvůli čemuž byl na oba kluky velký tlak,“ řekl na úvod videa Kincl.

„I přes to, že »Jiřina« zápas prohrál, tak z pohledu jeho kamaráda a fanouška to byl zatím jeho nejlepší výkon. První kolo bylo v jeho režii a žádný tlak na něm nebyl vidět. Byl soustředěný a měl skvělý pohyb,“ vyjádřil se Kincl k výkonu Procházky.

„Ve druhém kole se podle mě nechal Jirka trochu namlsat jednou ze svých dobrých kombinací. Při jednom z útoků se Pereira schoval za své rameno, udeřil Jirku pravým zvedákem a tím si ho nahrnul na svou hlavní zbraň, kterou je levý hák,“ popsal Kincl situaci, která znamenala prohru českého Samuraje.

Následně však přišel moment, o kterém se po zápase bavil snad každý fanoušek bojových sportů. Po tvrdém úderu začal Jiří Procházka padat na zem, při čemž na sebe stáhnul také Alexe Pereiru. Rozhodčí však nepočkal na další údery směrem k českému zápasníkovi a zápas ukončil.

„Četl jsem hodně vyjádření ohledně předčasného ukončení a za mě toto bylo učebnicové. Zdraví zápasníků je nejdůležitější a i když jsme v minulosti viděli, že se Jirka umí dostat z horších situací, nerad bych ho viděl domláceného ležet na zemi v bezvědomí,“ vyjádřil se ke kontroverznímu rozhodnutí rozhodčího Kincl, který také následně poděkoval Procházkovi za reprezentaci českého MMA ve světě.

Jiří Procházka zdraví fanoušky před zápasem s Pereirou
Jiří Procházka zdraví fanoušky před zápasem s Pereirou