Marián Šustr
9. listopadu 2023 • 04:45

Procházka září na Times Square i v NBA. New York se neodmítá, ví hvězdy

Autor: Marián Šustr, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NEW YORKU | Ikonickou arénu Madison Square Garden ve městě splněných snů v sobotu obsadí epická bojová show. Turnajem UFC New York žije již několik dní. Portrét Jiřího Procházky rozzářil Times Square a videostřípky jeho zápasů provází dokonce i slavnou NBA. Příležitost zářit na místě, které nikdy nespí, si užívají všichni bojovníci. „Je pro mě ctí stát v hlavním zápase v MSG, obzvláště po tak náročném roce. Nyní cítím naprostou soustředěnost,“ vyprávěl na tiskové konferenci český samuraj.



Místo činu návratu českého samuraje. New York je připraven na jeden z největších turnajů roku, kterému bude vévodit titulový duel Jiřího Procházky a Brazilce Alexe Pereiry. Bitva dvou cizinců v ikonické Madison Square Garden již poutá v centru města. K vidění jsou billboardy na Times Square, upoutávka jela i na zápase NBA. Není se co divit, že bojovat na ostře sledované show UFC ve sportovním svatostánku je cílem všech.

Nadcházejícím vystoupením českého samuraje nežije zdaleka jen jeho domovina uprostřed Evropy. V centrum Manhattanu září plakát UFC, jehož hlavním aktérem je právě Procházka. V New Yorku není žádnou neznámou, na jeho fanoušky narazíte téměř kdekoliv. „Je skvělý, divoký a nebezpečný. Vždy se těším na jeho zápasy,“ usmíval se jeden z policistů během bezpečnostní kontroly na letišti.

Zatímco Procházka zažil největší úspěchy v Asii, Pereira během své kariéry exceloval v Madison Square Garden.

Během krátkého působení v UFC zde zasadil dvě přísná KO. To druhé mu přesně před rokem přineslo světový pás střední váhy. „Stále je to pro mě speciální místo. Zažil jsem zde debut i titulové vítězství,“ přiznal Brazilec na včerejší tiskové konferenci.

Nadšení cloumalo při setkání s novináři i s Tomem Aspinallem, který se poprvé pokusí získat trůn těžké váhy. Zápas přijal na poslední chvíli pouhé dva týdny před turnajem.

„Nic jsem nechtěl víc než bojovat v MSG. Když přišla nabídka, neváhal jsem ani sekundu. V New Yorku se odehrávaly ty největší sportovní události. Píše se tu historie,“ překypoval nadšením Brit. Turnaj v New Yorku se zkrátka neodmítá.

ONLINE PŘENOS - UFC 295: Procházka bojuje o titul
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Jiří Procházka Jiří Procházka Marián Šustr, redaktor iSport.cz Marián Šustr, redaktor iSport.cz Patrik Czepiec, redaktor iSport.cz Patrik Czepiec, redaktor iSport.cz
Obnovit
Zprávy ze dne 12. 11. 2023
8:13
12. 11. 2023
Patrik Czepiec, redaktor iSport.cz

KOMENTÁŘ PATRIKA CZEPIECE | Pád, smutek. Jiří Procházka je bez titulu UFC. A fanouškovské tábory se opět dělí vedví. Už ne samuraj vs. indián, ale předčasné, nebo nepředčasné. Řeč je o ukončení zápasu s Alexem Pereirou na TKO ve druhém kole, které spískal rozhodčí Marc Goddard. Ihned po něm se Čech zvedal, chtěl pokračovat. Zbytečně. Publikum v hale oněmělo, pak začalo bučet. Sociální sítě zaplavila lavina nesouhlasných reakcí.

Kompletní komentář NAJDETE ZDE >>>

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
08:10
12. 11. 2023
Marián Šustr, redaktor iSport.cz
Zprávy ze dne 12. 11. 2023
7:51
12. 11. 2023
Marián Šustr, redaktor iSport.cz

Jiří Procházka inkasoval přísný levý hák, který vedl k technickému KO. Naplněná aréna Madison Square Garden explodovala šokem a oslavami triumfu Alexe Pereiry. Brazilec se stal novým šampionem polotěžké váhy UFC. Potlesk se však začal mísit s bučením a nesouhlasem, když publikum shlédlo opakovaný záběr na rozhodčího Marca Goddarda, který mezi bijce skočil a boj ukončil. Jaká byla atmosféra v Madison Square Garden? Více čtěte od zpravodaje iSport.cz v New Yorku ZDE>>>

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
7:08
12. 11. 2023
Jiří Procházka

Své rozladění nad způsobem, jakým rozhodčí ukončil Procházkův zápas, dal také hokejista David Pastrňák. „Je to vtip, ukončili to příliš brzo,“ reagoval na sociální síti X. Nenechal si ujít očekávaný souboj navzdory tomu, že v sobotu večer hrál v NHL se svým Bostonem zápas proti Montrealu.

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
7:04
12. 11. 2023
Jiří Procházka

Dlouholetý veterán UFC Lando Vannata by rád viděl delší titulový zápas. „V takovém zápase nás tam prostě nechte chcípnout. To ukončení byla šílenost,“ myslí si. 

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
7:01
12. 11. 2023
Jiří Procházka

Velká ikona bojových umění Dan Henderson se rovněž neztotožnil s ukončením titulového zápasu mezi Jiřím Procházkou a vítězem Alexem Pereirou. „Za starých časů by zápas restartovali z předchozí pozice,“ prohodil. „Kdo si taky myslí, že to bylo brzo?“ dodal v dalším tweetu.

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
6:59
12. 11. 2023
Jiří Procházka

Další z řad UFC bojovníků Merab Dvališvili byl rozhodnutím sudího Marca Goddarda ukončit zápas hodně dotčený. „Sračka, zastavili to brzo. A zase Marc Goddard. Jsme bojovníci, tak nás nech bojovat,“ vyťukal na sociální síti X.

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
6:57
12. 11. 2023
Jiří Procházka

Profesionální zápasník Jamie Mullarkey si Procházkův boj užil, ale i pro něj byl konec předčasný: „Byl jsem celou dobu na kraji svého místa. Ale sáhli do toho trošku dřív...“

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
6:55
12. 11. 2023
Jiří Procházka

Max Holloway, dlouholetý bojovník UFC a velká ikona, ocenil slova Jiřího Procházky po ukončení zápasu. „Je to speciální chlapík. Většina by něco takového neřekla. Respekt, válečníku!“

Zprávy ze dne 12. 11. 2023
6:20
12. 11. 2023
Jiří Procházka

Myslím, že nakonec to bylo v pořádku, byl jsem mimo, ale nikdy bych nepřestal. Moje tělo by nadále pracovalo. Sračky se dějí. Ale nevadí, já se poučím. Musím na tom zamakat, být zpátky silnější než kdy dřív. Ale teď chci poděkovat Alexovi za tento zápas. Budu zpátky, budu zpátky!“ hlásí v kleci Jiří Procházka. Hala naprosto ocenila jeho upřímnost. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud