Marián Šustr
12. listopadu 2023 • 10:00

Předčasný konec? Šéf UFC má jasno. Procházkův sok tušil, kdo to cítí jinak

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NEW YORKU | Rychlá sekvence, která vyústila v technické KO. Tribunami newyorské haly MSG i internetem se rozeběhly debaty, zda nebylo ukončení titulové bity Jiřího Procházky v UFC předčasné. Český samuraj hned v oktagonu porážku přijal. Jasno měli i prezident UFC Dana White a nově korunovaný šampion Alex Pereira. „Pokud Jiří říká, že zápas předčasně ukončen nebyl, tak není debat,“ vyjádřil se White po turnaji na tiskové konferenci.



Procházkovu ofenzivu zastavil ve druhém kole Brazilcův devastační levý hák. Publikum v neworské Madison Square Garden vstalo na nohy, slavilo a čekalo opakované záběry.

Ty však u mnohých změnily radost na rozhořčení, protože rozhodčí Marc Goddard souboj ukončil hned ve chvíli, kdy Jiří Procházka dopadl na zem. Hned potom, co z něj vítěz Alex Pereira slezl, se postavil a začal uvolněně poskakovat na místě u klece.

Anketa

Byl duel Procházka vs. Pereira v UFC ukončen předčasně?

ANO
NE

Bučení některých fandů Samuraj ještě v kleci zahnal gentlemanským vyjádřením. „Ukončení bylo v pořádku, byl jsem mimo,“ přiznal Procházka. „Já však nikdy nezastavuju, tělo chtělo dál bojovat,“ doplnil hned.

Jasno měl i prezident UFC Dana White, který celou „kauzu“ krátce rozsoudil: „Pokud Jiří říká, že zápas předčasně ukončen nebyl, tak není debat.“

K němu se na tiskové konferenci o pár desítek minut později přidal i nový šampion Pereira. „Cítil jsem, jak jsem s ním otřásl, když jsem trefil ten levý hák. Spadl mi pak pod nohy. Ne, nebyl to pokus o strh, ale pád po tvrdé bombě,“ popsal svůj pohled šestatřicetiletý Brazilec. „Jeho rodina, přátelé a podporovatelé mu budou říkat, že to bylo předčasné, ale ukončení bylo správné,“ má jasno.

Vstoupit do diskuse
8
Aktuální události
Články odjinud