Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jak bydlí bývalý fotbalista Láďa Vízek: V domě má tunel

Autor: Dušan Spáčil

Před několika lety si Ladislav Vízek (68) pořídil na svá seniorská léta vilku na pražském předměstí. Dům to není na první pohled nijak mimořádný. Má však jednu zvláštnost. Tunel!

„Koupil jsem to od pána, který ve velkém choval akvarijní rybičky. Když zkrachoval, musel se domu rychle zbavit, a tak byla cena docela rozumná,“ vysvětluje populární fotbalista, který svou hráčskou kariéru ukončil roku 1988. Podnikatel měl svůj byznys v nezvykle dlouhé hale přímo v domě. Prostor skutečně připomíná tunel. Akvária tu ale už dávno nejsou. V nedávné době měla ale tunel pronajatý lékařská firma, která v něm skladovala dokumentaci ke covidu. Dnes je prázdný.

Trucovna pro babičku

Vízkovi pro tunel zatím využití nemají, jinak si však bydlení v malé uličce v Chabrech pochvalují. Dům je zařízený pohodlně a vcelku skromně. Majitelova slavná léta, kdy byl dokonce členem československého reprezentačního týmu, který vyhrál zlatou olympijskou medaili, v něm ale připomínají jen poháry z turnajů zastrčené v koutech. „Na dvorku za domem mám takovou trucovnu. Tam se chystám vybudovat posezení pro přátele, kde to snad jednou vystavím s větší pompou,“ říká omluvně Láďa, „ale zatím tam spává babička, když k nám přijede na návštěvu.“

„Do hospody jezdím na koloběžce,“ říká Láďa Vízek.
„Do hospody jezdím na koloběžce,“ říká Láďa Vízek.