Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kateřina Neumannová běžela s dcerou půlmaraton: Domu si přivezly medaili!

Autor: OB

Nejúspěšnější česká běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová (50) neodpočívá ani ve sportovním důchodu. V neděli běžela společně se svou dcerou Lucií (20) půlmaraton na Lipně, kde se konal sportovní festival. A mezi účastníky této akce nebyla jedinou držitelkou zlaté olympijské medaile.

Minulý týden probíhal na Lipně dvanáctý ročník sportovního festivalu, který v neděli vyvrcholil jednadvaceti kilometrovým půlmaratonem. Toho se zúčastnila také olympijská vítězka Kateřina Neumannová společně se svou dcerou, která si nakonec z Lipna odvezla bronzovou medaili.

Na startu však nebyla jedinou držitelkou nejcennější zlaté medaile, jelikož po jejím boku běžela také Eva Adamczyková. Tuto partičku následně doplnila také běžkyně na dlouhé tratě Marcela Joglová a specialistka na kratší vzdálenosti Anna Málková.

Na videu, které na svůj Instagram přidala dcera Kateřiny Neumannové je vidět, že kvůli vysokým teplotám byl závod obtížný i pro ostřílené sportovkyně. „Jaké máš pocity ze závodu,“ ptala se Lucie své mamky. „Mám to říct nahlas? Chce se mi blejt,“ odvětila s úsměvem na tváři Kateřina Neumannová. A její pocity naplno sdílela také Anna Málková.

Další držitel zlaté olympijské medaile, který se zúčastnil tohoto festivalu, byl legendární hokejový brankář Dominik Hašek, který v sedle svého horského kola absolvoval závod na šedesát kilometrů. Následně ho mezi sebe vzali také beachvolejbalisté.

„Hrál dobře. Rozhodně od sebe balony jen neodrážel, je vidět, že je šikovný na všechno,“ okomentoval Haškův výkon jeden z účastníků turnaje v plážovém volejbale.

Kateřina Neumannová byla po běhu značně vyčerpaná
Kateřina Neumannová byla po běhu značně vyčerpaná