Martin Hašek
13. listopadu 2023 • 13:05

Lukostřelkyně Horáčková porazila Vondroušovou. Co Sportovec roku?

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Markéta Vondroušová vyhrála Wimbledon, v anketě o nejlepšího sportovce roku vysokoškolského resortního centra VICTORIA VSC jí to ale na vítězství nestačilo. Cenu převzala lukostřelkyně Marie Horáčková, která získala letos ve své olympijské disciplíně první české zlato na mistrovství světa od roku 1938.



Horáčková tak dokázala porazit tenistku a letošní wimbledonskou vítězku Markétu Vondroušovou nebo letošního mistra Evropy a vicemistra světa ve vodním slalomu Jiřího Prskavce.

„Je to pro mě velká čest. Tahle cena je putovní, tohle setkání beru jako zhodnocení všech sportovců za snažení v sezoně a motivaci do další sezony. Když vidím všechny okolo, tak je to pro mě obrovská motivace do další sezony,” řekla Horáčková během galavečeru, který proběhl v Národní technické knihovně v Praze.

Horáčková získala v srpnu v Berlíně první titul mistryně světa pro českou lukostřelbu od zlata Františka Hadaše z roku 1938. V sezoně se taky stala ligovým šampionem ve Francii.

„Přála jsem si malinko více na Evropských hrách, ale nakonec jsem si řekla, že můj čas ještě přijde. A on přišel v srpnu na mistrovství světa. Navíc jsem ještě vyhrála při premiéře francouzskou ligu, takže jsem s rokem maximálně spokojená,” dodala plzeňská rodačka.

Lukostřelkyni Marii Horáčkové přinesly její sportovní úspěchy další poctu
Lukostřelkyni Marii Horáčkové přinesly její sportovní úspěchy další poctu

V anketě o nejlepšího sportovce VICTORIA VSC v minulém roce hlasovali přímo zaměstnanci a sportovci střediska prostřednictvím platformy Moyobo. V letošním roce o pořadí rozhodla interně vytvořená pracovní skupina resortního sportovního centra VICTORIA VSC.

Za Horáčkovou a druhou Vondroušovou zůstali v pořadí třetí vodní slalomář Jiří Prskavec, letošní vicemistr světa a mistr Evropy, a čtvrtý judista Lukáš Krpálek, který přivezl po návratu do polotěžké váhy z mistrovství světa stříbro.

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner, historičtí světoví šampioni, byli vyhlášeni jako nejlepší tým. „Konkurence je v rámci střediska velká, pro nás je to velké zadostiučinění, moc si toho ocenění vážíme,“ řekl Schweiner.

V současnosti právě začíná hlasování v nejstarší české anketě Klubu sportovních novinářů o Sportovce roku. V ní budou kromě Horáčkové či Vondroušové patřit k favoritům i světový šampion v kanoistice Martin Fuksa, hokejista David Pastrňák a taky Perušič se Schweinerem, kteří budou v novinářské anketě ve stejné kategorii s jednotlivci.

Při vyhlášení cen VICTORIA VSC byl talentem roku vyhlášen teprve osmnáctiletý plavec Miroslav Knedla, který ovládl juniorské mistrovství světa a rovněž se s předstihem kvalifikoval na olympiádu do Paříže. Mezi parasportovci vládl další lukostřelec David Drahonínský. 

SPORTOVEC VICTORIA VSC 2023

1 Marie Horáčková
2 Markéta Vondroušová
3 Jiří Prskavec
4 Lukáš Krpálek
5 Vít Přindiš
6 Tomáš Staněk
7 Amálie Švábíková
8 Karolína Muchová
9 Václav Chaloupka
10 Jiří Beran

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud