Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Peter Sagan se byl projet v horské krajině: Skončilo to hrozivým pádem!

Autor: OB

Slovenský cyklista Peter Sagan (33) před dvěma měsíci ukončil svou silniční kariéru a rozhodl se pokračovat jen v té horské. Ta však s sebou nese značná rizika a rodák z Žiliny se o tom tento víkend sám přesvědčil. Při projížďce se Simonou Kuchyňkovou (19) ho potkal děsivý pád.

Přitom Tourminátor není v horské cyklistice žádným nováčkem. Na začátku své kariéry se věnoval právě této disciplíně a v roce 2008 se stal juniorským mistrem světa i Evropy. Na kamenném terénu však hrozí nebezpečí na každém kroku a i mistr tesař se může občas utnout.

To se Saganovi stalo na projížďce se Simonou Kuchyňkovou, která už i přes svůj nízký věk, vyhrála mistrovství Slovenska v enduru. Ta jeho hrozivě vypadající pád zaznamenala na své kameře, a i když jí eskapáda staršího kolegy nejprve pobavila, následně se rychle ujistila, jestli je trojnásobný mistr světa v pořádku.

Ten jí naštěstí okamžitě ujistil, že se mu nic vážného nestalo a tak se oba mohli této nehodě zasmát a video, na kterém je pád zachycen, sdílet na své instagramové profily. Zranění by přitom bylo pro Sagana velkou komplikací. Zanedlouho ho totiž čeká profesionální debut v cross-country a sedminásobný držitel zeleného trikotu v sobě stále živý naději, že by se mohl podívat na olympijské hry v Paříži.

Peter Sagan se přesvědčil, že horská cyklistika s sebou nese velké riziko
Peter Sagan se přesvědčil, že horská cyklistika s sebou nese velké riziko