Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Tragická smrt volejbalisty Oponě (†30): Po dvou dnech ho našli mrtvého!

Autor: pl

Doufali, ale bohužel marně. Rodina a přátelé Jakuba Oponě (†30) si dva dny po jeho zmizení vyslechli od vyšetřovatelů tu nejhorší možnou zprávu. Nadaný polský volejbalista byl nalezen mrtvý! Den před vyhlášením pátrání se přitom ještě zúčastnil tréninku. Co se tedy stalo?

Minulou sobotu slavili druholigoví volejbalisté celku AVIA Solar Sedziszów Malopolski výhru 3:0 nad soupeři z Jasla, ale chuť slavit vůbec neměli. V té době už totiž tamní policisté pátrali na popud znepokojené rodiny po jejich spoluhráči a opoře mužstva Jakubu Opoňovi, který byl od pátku nezvěstný. Právě jeho spoluhráči byli jedni z posledních, kteří ho v pátek na tréninku viděli živého. Domů se už nevrátil.

Před pár dny kriminalisté naneštěstí potvrdili, že se domů už ani nikdy nevrátí. Jeho tělo bylo totiž v neděli odpoledne 19. listopadu vyloveno z řeky Stobnica! Co přesně se stalo? To policisté zatím zjišťují. „Nebylo možné, aby člověk neměl Kubu rád. Byl mimořádně milý. Nemůžeme uvěřit, že už s námi nikdy nebude hrát,“ smutnil zdrcený spoluhráč Patryk Polek v rozhovoru pro polský web Nowiny 24. K hrůzostrašnému úmrtí Oponě se vyjádřil i jeho klub.

„Jsou chvíle, které jsou ve volejbalu velice pochmurné. Situace, o kterých bychom ani nechtěli informovat. Zemřel náš hráč Jakub Opoň. Ještě v pátek jsme spolu trénovali před sobotním zápasem. Tehdy jsme ale ještě nevěděli, že to je Jakubův poslední trénink v životě,“ napsali zástupci mančaftu na facebook. „Když se k nám donesla zpráva o Kubově zmizení, všichni jsme věřili, že to dobře dopadne. Realita se ale bohužel ukázala být krutá. Sbohem, kamaráde,“ dodali. Kromě volejbalu se Jakub věnoval i fotbalu na amatérské úrovni.

Polským volejbalem otřásla tragédie. Zemřel nadaný volejbalista Jakub Opoň (uprostřed)
Polským volejbalem otřásla tragédie. Zemřel nadaný volejbalista Jakub Opoň (uprostřed)